SPIE denkt mee over unieke modulaire fabriek voor biobrandstof

lines-animated
Ondertekening  modulaire fabriek

SPIE Nederland werkt mee aan de eerste Nederlandse modulaire fabriek die rioolslib omzet in biobrandstof. Tijdens Maintenance NEXT, dé technologie- en onderhoudsbeurs van de Benelux, hebben SPIE en C-Green zojuist hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst om mogelijk zo’n fabriek te realiseren.

De innovatieve installatie - ontwikkeld door C-Green - zet natte biomassa (slib) op energiezuinige wijze om in het droge product hydrochar. Bij het productieproces wordt van vijf kilo slib één kilo hydrochar gemaakt. Dit organische en milieuvriendelijke eindproduct is geschikt als biobrandstof en bodemverbeteraar. Bij het afbraakproces van het bijproduct slib ontstaat normaal methaangas dat 30 tot 40 keer schadelijker is voor het klimaat dan koolstofdioxide. Het verzamelen en transporteren van - natte - slib gaat bovendien gepaard met hoge kosten. De fabriek biedt een goede oplossing voor deze milieubelastende verwerking. Door slib om te zetten in droge stof ontstaat er geen methaangas. Bovendien gaat het volume sterk omlaag, waardoor de transporten efficienter, goedkoper en milieuvriendelijker worden.

De compacte fabriek, bestaande uit kant en klare modules, kan worden geplaatst bij bijvoorbeeld een afvalwaterzuiveringsinstallatie of pulpfabriek en kan 25.000 ton slib per jaar omzetten. Opslag van het product en de verwerking van de afvalstroom gebeurt op locatie.

Pilot-installatie

De OxyPower HTC proefinstallatie van C-Green is nu operationeel bij REYM Rotterdam en zal slibmonsters van industriële en gemeentelijke afvalwaterbehandeling verwerken. Nederland is een veelbelovende markt voor C-Green gezien de dichte bevolking en de belangrijkste industrieën, zoals landbouw en voedselproductie. De technologie van C-Green kan een duurzame circulaire oplossing bieden voor de verwerking van de enorme hoeveelheden slib die daar worden geproduceerd. SPIE kan expertise en capaciteit leveren om C-Green installaties in Nederland en mogelijk andere landen in Europa te produceren, te installeren en te onderhouden.

 

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.