SPIE Nederland en ECOP Technologies starten samenwerking rondom rotatiewarmtepomp

ECOP SPIE
lines-animated

EIT InnoEnergy, een leidende innovator in duurzame energie, is een samenwerking gestart tussen haar onderneming ECOP Technologies en SPIE Nederland, met als doel het bevorderen en succesvol implementeren van decarbonisatie-oplossingen voor industriële klanten.

ECOP Technologies ontwikkelde een industriële warmtepomp voor hoge temperaturen (100-150 graden Celsius) die op een efficiënte manier het productieproces koolstofvrij maakt. De pomp wordt vaak gebruikt in de voedsel- en drankensector. De samenwerking heeft als doel om verschillende toepassingen van de rotatiewarmtepomp te evalueren, de productie op te schalen en nu al economische, koolstofvrije oplossingen te installeren. De gecombineerde inspanningen en competenties van beide bedrijven zullen de decarbonisatie en vermindering van de afhankelijkheid van aardgas binnen de industrie versnellen.

"De samenwerking met ECOP biedt ons de mogelijkheid om innovatieve oplossingen aan te bieden voor de uitdagingen van onze klanten en hen in staat te stellen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen", aldus Jacco Saaman, Business Development, Sales & Innovation Director bij SPIE Nederland.

"ECOP is erg enthousiast over de samenwerking. “SPIE is de perfecte strategische partner voor productie, systeemintegratie en de samenwerking geeft ons de mogelijkheid om verder te groeien in onze kernmarkt Europa', aldus Bernhard Adler, CEO van ECOP Technologies.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.