SPIE sluit nieuwe transformator in recordtempo aan

Tijdelijke trafo Zeijerveen
lines-animated

In drie in plaats van acht weken een nieuw transformatorstation in bedrijf stellen. SPIE vond een veilige manier om dit te doen. Komende vrijdag starten de werkzaamheden, die door de voorbereidingen slechts drie in plaats van acht weken in beslag nemen.

Om dit te realiseren is er door onze collega’s de afgelopen weken hard gewerkt op hoogspanningsstation Zeijerveen. Van Hoek Bouw B.V. heeft de grondwerkzaamheden uitgevoerd en afgelopen zaterdag vervoerde Wagenborg Nedlift de nieuwe transformator voor het hoogspanningsstation Zeijerveen. De transformator dient als koppeling tussen het 110kV en 220kV deel van het station. Het station is een belangrijke schakel in de elektriciteitsvoorziening in Assen en omstreken. De oude trafo is in slechte staat en moet dus worden vervangen. Omwonenden ondervinden overlast door een hinderlijk gebrom, veroorzaakt door de oude transformator uit 1966. De nieuwe transformator is moderner en daarmee ook stiller.

Veilig en snel

De noodtransformator werd op 65 meter afstand van de definitieve plek volledig opgebouwd en uitgebreid getest. Dit in verband met het ontploffingsgevaar van de oude trafo. Afgelopen zaterdag legde de noodtrafo, met een totaal gewicht van zo’n 400 ton, de eerste 50 meter af richting de definitieve plek. Deze week gaat de oude transformator volledig uit bedrijf, wordt deels gedemonteerd en komt er een daknet provisorium boven te hangen om de nieuwe trafo aan te sluiten op het 220kV deel. Komende vrijdag zal de trafo de resterende 15 meter naar de definitieve plek afleggen en wordt deze aangesloten. Op 9 juli moet de noodtransformatie in bedrijf worden gesteld.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.