SPIE realiseert een interactief Experience Center voor Randstad

lines-animated
Randstad Experience Center

SPIE is een van de partijen die het traditionele auditorium van Randstad op het hoofdkantoor in Diemen heeft omgetoverd tot een interactief Experience Center. Dankzij het werk van SPIE, geluids- en lichtexpert Bourgonje en de architecten van Quist Wintermans en OTH worden werknemers en opdrachtgevers voortaan meegenomen in een ruimtelijke digitale beleving die past bij de huidige tijd en toekomst. De ruimte is zo ontworpen en ingericht dat het in de toekomst voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden.

Zowel de bouw- als de installatie-experts van SPIE werden ingezet om dit project te realiseren. Na de demontage van het dak en de installaties, is het oude dak gedemonteerd en vervangen voor een verhoogde staalconstructie. Door de gebruikte vliesgevel ontstaat een natuurlijke lichtval en een gevoel van ruimtelijkheid.

Aan de binnenkant is de vloer vervangen en is er een podium gebouwd. Om de ruimte akoestisch optimaal in te richten is gebruik gemaakt van speciale panelen, wandsystemen en plafond. Een dubbele schuifwand zorgt ervoor dat de zaal gedeeltelijk open of dicht kan voor de 360 graden projectie.

Het deels verwijderen en opnieuw aanbrengen van installaties was een behoorlijke uitdaging. Door de grote ledwall en ledvloer, maar ook de serverruimte, ontstaat er een flinke warmtelast. Om dat te compenseren was een behoorlijke koelinstallatie nodig. Een tweede uitdaging lag in het plafond, waar beperkte ruimte was om alle lucht,-waterzijdige en -E-installaties aan te brengen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en kon Bourgonje, terwijl SPIE de afbouw verzorgde, verder met de AV-inrichting.

Het eindresultaat mag er wezen en Randstad kan vol trots zijn medewerkers en opdrachtgevers verwelkomen.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.