SPIE en Berkvens zetten samen in op continu verbeteren

lines-animated
Berkvens en SPIE

Dat SPIE een partij is die van alle markten thuis is, komt mooi tot uiting in de samenwerking met Berkvens Deursystemen. De deuren- en kozijnenfabrikant uit Someren heeft ambitieuze doelstellingen als het gaat om het verduurzamen en optimaliseren van haar panden en (productie)processen. Zo ondersteunt SPIE hen in de weg naar energieneutraal zijn én zijn we al jarenlang de onderhoudspartner voor de productieprocessen. Ook hierin laten we zien dat onze eigen vakspecialisten het verschil maken doordat zij sturen op continu verbeteren.

Onnodige uitval in het productieproces

In de productielijn van de deuren bevindt zich een doorlooppers met duwmechanisme. Een van de storingstechnicus van SPIE merkte op dat dit mechanisme onnodig en veelvuldig in storing viel. Hierdoor lag niet alleen het productieproces regelmatig stil, deuren raakten beschadigd en het resulteerde in een onveilige situatie voor productiemedewerkers. In plaats van iedere keer de storing te verhelpen, zette de technicus zijn kennis en ervaring in om het anders aan te pakken.

Een kleine inventieve aanpassing maakt het verschil

De technicus kwam met een inventief en eenvoudig voorstel voor het aanpassen van het duwmechanisme zodat het minder gevoelig zal zijn voor storingen en het failsafe is. Met andere woorden: bij een volgende verstoring ontstaat er dan in ieder geval geen onveilige situatie meer. Een haalbare en uitvoerbare oplossing, zo vond ook de Technische Dienst van Berkvens. Hij kreeg daarom het vertrouwen om zijn idee tot uitvoering te brengen. De relatief simpele aanpassing leverde direct resultaat op; er is een significante reductie in het aantal storingen aan het duwmechanisme, er is geen productieverlies meer en onveilige situaties als gevolg van de verstoring behoren tot het verleden.

Berkvens Deuren SPIE
Op de foto: links Sander (Onderhoudstechnicus bij SPIE), rechts Jeroen (Teamleider Technische Dienst bij Berkvens) met het gemodificeerde duwmechanisme.

Toegevoegde waarde

Voor SPIE is dit wederom een voorbeeld waarbij we proactief waarde toevoegen voor de klant. In dit geval zette de storingstechnicus van SPIE de tandwielen in beweging. Dankzij ons vakmanschap en inzet op continu verbeteren, hebben we een positieve impact op de prestaties en veiligheid van het machinepark van Berkvens. Bovendien wisten we de onderhoudskosten in de vorm van manuren en materiaalkosten, alsook de afkeur van deuren te reduceren. De toewijding en het vakmanschap van de technicus maakte hierin het verschil.

Maintain 2 improve

Gemeenschappelijke drijfveren

Berkvens is voortdurend bezig met het vernieuwen en verbeteren van deurconcepten. Tegelijkertijd zorgen de specialisten van SPIE met dezelfde passie en inzet voor een veilige werkomgeving en een optimaal productieproces. De gemeenschappelijk drijfveer om continu te verbeteren vormt een mooie basis voor een duurzame en succesvolle samenwerking.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.