SPIE denkt met HEINEKEN mee over slim onderhoudsproces

lines-animated
HEINEKEN

Een belangrijk onderdeel in het logistieke productieproces van HEINEKEN zijn (de)palletisers. Met andere woorden: de installaties die ervoor zorgen dat jouw biertje zo snel mogelijk op de pallet komt. SPIE onderhoudt deze installaties én denkt met HEINEKEN mee over een slim onderhoudsproces. In 2021 wisten we het proces fors te verbeteren.

Natuurlijk zijn we er trots op dat we al enkele jaren een vaste onderhoudspartner zijn bij HEINEKEN, een toonaangevende internationale brouwer van verschillende bieren. Met vakmanschap dragen onze professionals op de locatie ’s-Hertogenbosch bij aan de visie en strategie van HEINEKEN. Daarbij gaan we verder dan onze onderhoudstaak: wij helpen HEINEKEN om het onderhoudsproces steeds te verbeteren en veiliger te maken.

De uitdaging

Betrouwbaarheid is essentieel voor de totale productielijnen van HEINEKEN, waaronder het proces van de (de)palletisers. Om afspraken met afnemers na te komen moeten installaties naar behoren functioneren als het gaat om uptime, veiligheid en kosten. Een goed onderhoudsprogramma is dus noodzakelijk en ook de kwalitatieve en veilige uitvoering daarvan. HEINEKEN vroeg SPIE om met een plan te komen voor de voorbereiding, uitvoering en verbetering van de preventieve en planbare onderhoudstaken. Het doel: 

  • veilige en betrouwbare installaties;
  • een hogere performance;
  • een kostenefficiënt programma.

Belangrijke vereisten van HEINEKEN waren een OTIF (On Time In Full) van minimaal 80% voor de preventieve onderhoudstaken en een OTIF van 90% voor de correctieve onderhoudstaken. Ook waren er specifieke KPI’s voor het verlagen van de productiestilstand en een vermindering van materiaalkosten.

Onze aanpak

De vraag vanuit HEINEKEN sluit naadloos aan op onze visie ‘Maintain2Improve’. Om de onderhoudstaken te optimaliseren is het belangrijk om breder te kijken dan de assets. Daarom analyseerden we ook de veiligheid, continuïteit en het prestatievermogen. Want alle aspecten tezamen beïnvloeden de performance en de kosten. Met een team van professionals zijn we aan de slag gegaan met een schouw van de installaties. We bekeken de technische staat en analyseerden beschikbare data. Na onze analyse konden we direct verbetervoorstellen toepassen in de ‘exportloods’ in ’s-Hertogenbosch.

Maintain 2 Improve
Maintain 2 Improve


Klik op de afbeelding om te vergroten

De kern van ons verbeterplan schuilt in een brede blik op het gehele productieproces. We kijken verder dan de onderdelen van een installatie. Hoe zorgen we met slim onderhoud voor een hogere output van de productielijn? Kunnen we onderhoudstaken clusteren of werkzaamheden naar voren schuiven voor meer efficiency en veiligheid?

Een heldere planning voor het onderhoud, communicatie en samenwerking met operators zijn voor SPIE essentieel. Onze professionals voeren werkzaamheden uit volgens een strak schema, zodat de performance van Heineken geborgd blijft. Is de planning niet haalbaar, dan worden werkzaamheden verschoven of worden er meer resources ingepland. Flexibel vakmanschap noemen we dat. Ons team van ervaren Maintenance Engineers en technici die al jaren onderhoudswerk doen bij Heineken werkt nauw samen met medewerkers van het bedrijf. Want samenwerking en communicatie zien wij als de enige weg naar duurzame verbetering.

Toegevoegde waarde voor HEINEKEN

Vanuit ons vakmanschap zijn we gedreven om een bijdrage te leveren aan het succes van Heineken. We voelen ons verantwoordelijk. Zo bewijzen we met deze opdracht dat we - naast de inzet van ons reguliere vakmanschap - ook het brede proces helpen verbeteren. Het resultaat van goed onderhoud is zichtbaar: minder stilstand, minder slijtage van onderdelen en een hogere betrouwbaarheid. We zijn nu ongeveer één jaar onderweg en er zijn circa 70% minder verstoringen aan het mechanische deel van de (de)palletisers. Dit stemt HEINEKEN tevreden. In 2022 wordt onze aanpak verder uitgerold.

Wilt u meer weten?

Heeft u specifieke vragen op het gebied van onderhoud? Of bent u werkzaam in een producerend bedrijf en heeft u een vraagstuk op gebied van (de)palletisers, neem contact op met Robèrt Hoefs, Salesmanager regio Brabant.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.