Begin deze week opende Radboudmc het nieuwe hoofdgebouw voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Met dit prachtige nieuwe gebouw zet Radboudmc een belangrijke stap op weg naar duurzame zorg, de gezondheidszorg van de toekomst. SPIE implementeerde slimme zorgtechnologie waardoor patiënten veel vrijheid krijgen en zorgmedewerkers worden ontlast.
Slimme zorgtechnologie
Het nieuwe gebouw A maakt gebruik van slimme technologie. Patiënten krijgen zo meer autonomie en verpleegkundig werk is doelmatiger. De patiënt kan via een tablet digitaal de gordijnen, temperatuur en positie van het bed zelf bepalen. Daarnaast zijn er allerlei digitale voorzieningen die prettig zijn voor de patiënt en de zorg efficiënter en flexibeler inrichten voor de zorgmedewerkers. Dit kan bijdragen aan een vermindering van de werkdruk voor verpleegkundigen. Voorbeelden van de inzet van slimme technologie zijn bijvoorbeeld zorgtelefoons, digitale deurbordjes, tablets voor de patiënt en intelligente zorg- en oproepsystemen voor de patiënt én zorgverlener. Zo komen alarmen en oproepen direct bij de juiste zorgverlener terecht, bijvoorbeeld de voedingsassistent als het gaat om een glaasje water.
Zorgmedia
SPIE verzorgt deze all-in deze oplossing. De tablets zijn voorzien van een, mede door SPIE ontwikkelde, casing voor ziekenhuizen die infectiepreventie proof en valbestendig is. De tablet wordt draadloos opgeladen in een wandlader. De tablet communiceert met de televisie, waardoor de patiënt een ongekend bedieningsgemak ervaart. Via een eenvoudige en intuïtieve bediening wordt een scala aan mogelijkheden ontsloten, zoals het bestellen van maaltijden, de bediening van de kamer, het gebruik van internet, het kijken van televisie en het opzoeken van relevante persoonlijke medische informatie. Het platform is ontwikkeld om de patient journey zo goed mogelijk te laten verlopen en patiënten meer grip op hun zorgsituatie te geven. “Patiënten kunnen via de zorgmedia applicatie meer zelfredzaam zijn, hoeven niet steeds hulp te vragen en kunnen eerder uit bed. Dit geeft hen meer vrijheid en zorgmedewerkers kunnen zich zo weer richten op zorgtaken”, aldus Eric Schiltmans, Business Developer Zorgmedia bij SPIE.