Rittal en SPIE realiseren stabiele en energiezuinige IT-infrastructuur voor Jacobs in Den Haag

Rittal SPIE Jacobs Den Haag
lines-animated

De IT-infrastructuur van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Jacobs in Den Haag is door SPIE en Rittal geoptimaliseerd en verduurzaamd. Het stabiele en energiezuinige systeem was in korte tijd volledig beschikbaar voor de medewerkers van Jacobs.

De IT-infrastructuur van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Jacobs in Den Haag is door SPIE en Rittal geoptimaliseerd en verduurzaamd. Het stabiele en energiezuinige systeem was in korte tijd volledig beschikbaar voor de medewerkers van Jacobs. ,

Jacobs ontwikkelt slimme oplossingen die de productiviteit en duurzaamheid van de petrochemische sector bevorderen. De medewerkers maken gebruik van data-intensieve (3D) engineering pakketten die het IT-systeem aanzienlijk belasten en die vragen om een krachtige en betrouwbare koeling en voeding. Daarvoor is in de kelder een Main Equipement Room (MER) ingericht.

Inrichting MER

Bij de keuze voor de inrichting van de MER heeft Jacobs in overleg met SPIE besloten om alle componenten die van invloed zijn op de beschikbaarheid van de primaire IT-processen volledig redundant (N+1) te laten uitvoeren. De ruimte voor de MER was beperkt en door het gebruik van Rittal-systeemcomponenten waren er voldoende mogelijkheden voor passende en schaalbare oplossingen voor power, koeling en monitoring.

Werkzaamheden SPIE en Rittal

SPIE verzorgde de bouwtechnische aanpassingen en de elektrotechnische infrastructuur, waaronder de hoofd- en onderverdeling. Rittal realiseerde ruim 85 meter leidingwerk voor het aansluiten van de chillers op het dak van het gebouw en een reeks TS IT-racks met geperforeerde deuren voor een optimale koeling, plus het koelsysteem, waarvan de energiebesparende Cold Cubes en Downflow Units deel uitmaken. Verder verzorgde Rittal de stroomverdeling rondom het modulaire en redundant uitgevoerde UPS-systeem tot aan de bemeterde PDUi, een slimme spanningsslof die het verbruik meet en via een webapplicatie benaderbaar is voor informatie-uitwisseling.

Tevreden klant

Jacobs is bijzonder blij met de flexibele opstelling van SPIE en Rittal, de uitstekende samenwerking en het behaalde eindresultaat.

Datacenter diensten en oplossingen

SPIE heeft jarenlange kennis en ervaring met datacenters en heeft gediplomeerde specialisten in huis die een IT-omgeving naar wens kunnen ontwerpen, inrichten, onderhouden en beheren. Benieuwd wat wij kunnen betekenen? Lees meer over onze datacenter activiteiten.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website