SPIE en Dutch Data Center Association slaan handen ineen om datacenter industrie te versterken

Datacenter
lines-animated

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en SPIE slaan de handen ineen om de datacenter markt te versterken en te verduurzamen. Met het partnership beoogt SPIE, o.a. gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van datacenter installaties, om de sector nog efficiënter en duurzamer te laten opereren.

Het partnership sluit naadloos aan op de toenemende aandacht voor de rol van de datacenter industrie in de energietransitie. Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association: “Waar datacenters in het verleden vooral werden gezien als ‘energieslurpers’, begint nu steeds meer het besef te dagen dat datacenters een rol kunnen spelen in de energietransitie. Want niet alleen draaien datacenters vrijwel volledig op groene energie en zijn de faciliteiten ingericht op energie efficiëntie, de restwarmte die vrijkomt kan worden hergebruikt om huizen en kantoren te verwarmen. De intentie om dit gedachtegoed tot een volgend niveau te brengen zit verweven in het DNA van SPIE. Dat maakt haar een excellente partner om mee samen te werken.”

Door de toenemende digitalisering van de Nederlandse economie groeit ook de datacenter industrie gestaag door met gemiddeld 15% per jaar. De digitale sector zorgt inmiddels voor een bijdrage van 1 miljard aan het BNP en de voorspelling is dat dit bedrag alleen maar zal toenemen de komende jaren.

De toenemende economische impact neemt ook verantwoordelijkheid met zich mee voor de sector, zo zijn beide partijen van mening. “Naast het behalen van succes, draag je ook de risico’s en problemen gezamenlijk”, zegt Tomas de Swaaf, marketing manager bij SPIE. “Openheid, luisteren naar elkaar en vooral het samen durven oppakken van nieuwe technieken en creatieve initiatieven zijn de sleutel. Hoe kunnen we bijvoorbeeld aan de groeiende vraag naar energie voldoen en er tegelijkertijd voor waken dat dit niet ten koste gaat van mens en milieu? Samen met de DDA zullen wij op zoek gaan naar oplossingen voor dit soort vraagstukken, om zo op duurzame wijze de beste technologische oplossingen te leveren aan leden van de DDA én onze klanten.”

Bron: Dutch Data Center Association

Datacenter diensten en oplossingen

SPIE heeft jarenlange kennis en ervaring met datacenters en heeft gediplomeerde specialisten in huis die een IT-omgeving naar wens kunnen ontwerpen, inrichten, onderhouden en beheren. Benieuwd wat wij kunnen betekenen? Lees meer over onze datacenter activiteiten.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.