Neuzen staan dezelfde kant op bij project Noordzeekanaal

lines-animated
Noordzeekanaal

SPIE onderhoudt de komende vijf jaar de sluizen, het Noordzeekanaal en het grootste gemaal van Europa

Rijkswaterstaat heeft voor SPIE, in een combinatie met Van Doorn en Dura Vermeer, gekozen omdat deze combinatie sterk en vernieuwend wil inzetten op het beperken van de hinder voor weg- en vaargebruikers en bewoners en bedrijven in Noord-Holland. “In deze regio, komen alle functies samen die water heeft voor alle gebruikers. Het is een uitdaging om alle water- en infrastructuurgebruikers hier goed te bedienen’, aldus Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met SPIE


Rijkswaterstaat heeft wat dat betreft hoge verwachtingen van de samenwerking met SPIE. De opdrachtgever en de opdrachtnemer willen samen periodiek inspecties uitvoeren en samen bepalen wanneer onderhoud nodig is, in goed overleg met belanghebbenden in de omgeving. ‘Ik zie hier de wil om te investeren in korte lijnen, een goede relatie en een soepele samenwerking. Het doet me plezier dat ik de Marktvisie in afspraken en de contacten tussen Rijkswaterstaat en SPIE terugvind’, aldus Dronkers.

Op 3 februari gaven SPIE en Rijkswaterstaat bij De Cruquius het startschot voor het onderhoudsproject Noordzeekanaal. In een informele setting werd de eerste opgeknapte informatiezuil voor het publiek op de Oranjesluizen onthuld. ‘We komen op stoom’, grapte SPIE-directeur Jan Arends bij de onthulling van de opgeknapte informatiezuil. Hij verwees daarmee naar het stoomgemaal (De Cruquius), waar de aftrap werd gegeven voor project Noordzeekanaal.

De bijeenkomst markeerde vooral ook de start van een nieuw contract voor het onderhoud van de ‘natte’ infrastructuur in Noord-Holland, dat op 1 februari in werking is getreden. SPIE onderhoudt de komende vijf jaar de sluizen, het Noordzeekanaal en het grootste gemaal van Europa. SPIE verzorgt zowel de civiele techniek als de elektromechanische en industriële automatisering en werkt hiervoor nauw samen met Van Doorn en Dura Vermeer. Tot nu toe werd gewerkt met drie losse onderhoudscontracten voor het natte areaal. Dit prestatiecontract voegt die onderhoudsfuncties samen, hetgeen efficiencyvoordelen oplevert.

Havendammen


Vanaf 1 juni 2016 maken de Havendammen bij Ijmuiden ook deel uit van dit Integrale Natte Prestatiecontract en dus valt het onderhoud hiervoor onder de verantwoording van SPIE Van Doorn. Naast het monitoren en inspecteren van de Havendammen zorgt SPIE Van Doorn dat stormschades aan de constructie jaarlijks worden hersteld.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website