IONITY kiest voor SPIE voor Europese implementatie van laadstations

lines-animated
IONITY laadpalen

De SPIE-groep heeft onlangs het IONITY-contract in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen- laadstations in heel Europa tegen 2020. Ook voor SPIE Nederland is er een rol weggelegd. Het eerste laadstation is in aanbouw en er worden er momenteel nog vijf voorbereid. Het Europese contract is grootschalig en sluit aan bij de strategie van SPIE; het bedrijf is immers een belangrijke speler op de Smart City- en e-mobiliteitsmarkt.

IONITY is in 2016 opgericht als een joint venture van de autofabrikanten BMW, Mercedes-Benz, Ford, Audi en Porsche (Volkswagen Group). Het bouwt aan een netwerk van hoog vermogen- laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa. De 400 laadstations, gepland voor 2020 zullen voornamelijk gelegen zijn langs belangrijke wegen en uitgerust worden met gemiddeld zes oplaadpunten, elk met een capaciteit van maximaal 350 kW.

IONITY heeft SPIE de opdracht gegeven om twee soorten activiteiten uit te voeren: de voorbereiding van 66 laadstations in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Tsjechische Republiek, Hongarije en Slowakije, en de implementatie van 103 stations in Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Hongarije en Nederland. SPIE zal verantwoordelijk zijn voor de verschillende fasen die voorafgaan aan de installatie van de laadstations, waaronder de planning, naleving en voorbereiding van de laadstations. De stations zullen voldoen aan de Europese CSS-norm (Combined Charging System) en een elektrische transformator die aangepast is voor de levering van gelijkstroom. De implementatie van de stations omvat de installatie van maximaal 6 oplaadpunten op elk station, de bedrading en hun aansluiting op het netwerk.

Afhankelijk van de batterijen van de voertuigen bieden deze stations tot 300 km autonomie na 15 minuten opladen. In Frankrijk is SPIE van plan om tegen eind 2018 rond de tien laadstations en tegen 2020 34 laadstations te installeren. “Naar onze mening voldoet SPIE aan een aantal essentiële vereisten: een sterke aanwezigheid in Europa dankzij het netwerk van dochterondernemingen, solide referenties en kennis van de vaardigheden die nodig zijn om een laadstation voor elektrische voertuigen te ontwerpen en te installeren”, merkt COO Marcus Groll van IONITY op.

De waarde van onze expertise

Het pan-Europese IONITY-netwerk is een kritieke fase in de ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen, in het bijzonder om het vervoer over lange afstand te bevorderen dankzij snel en eenvoudig opladen dat online kan worden betaald. Jérôme Vanhove, SPIE Group strategy, development en M&A director, is opgetogen over het nieuwe contract: “We zijn verheugd over het vertrouwen dat IONITY in ons stelt. Het toont de waarde van onze expertise op het gebied van e-mobiliteit en elektriciteitstransport en -distributie, evenals de relevantie van onze pan-Europese positionering. SPIE heeft veel referenties verworven in het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de werking van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De toenemende ontwikkeling van deze markt consolideert onze positie als een belangrijke speler in de Smart City-, interlokale infrastructuur- en energietransitiemarkt”.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.