Een betere (onderwijs)omgeving dankzij Light for Climate

LED zonder investering? Duurzaam, minder kosten, betere onderwijsomgeving.

Hand met groene wereldbol
lines-animated

Terug naar 2019. Scholierenstakingen en massale demonstraties van scholieren en studenten om aandacht te eisen voor wat zij de klimaatcrisis noemen. In hun ogen een crisis waar politici en bestuurders van scholen te weinig aandacht voor hebben. De oproep was breed, maar ook zeker gericht aan de onderwijsinstellingen zelf en wat hier gedaan kan worden.

Terug naar nu. Om de klimaatcrisis te keren moet in 2050 volgens de afspraken in het klimaatakkoord de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2 neutraal zijn. Onderwijsinstellingen zullen dus ook de benodigde stappen moeten zetten naar deze klimaatneutrale toekomst. Bovendien is het onderwijs dé plek om volgende generaties te leren over duurzaamheid en het belang hiervan in de toekomst.

Uit studies blijkt dat verlichting in klaslokalen en collegezalen impact heeft op het leerproces en op de concentratie en vitaliteit van leerlingen, maar ook op de algemene gezondheid en het welzijn van de leerlingen en leerkrachten. Het doel van de unieke samenwerking tussen GreenFox, SPIE en Econocom is om Nederlandse onderwijsinstellingen over te laten stappen op de duurzame LED-oplossing, waardoor een significante reductie van energieverbruik wordt gerealiseerd.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.