Het gezonde gebouw waar je blij van wordt

lines-animated
Gezond gebouw

De pandemie heeft niet alleen gezorgd voor veranderingen in onze patronen van persoonlijke interactie, maar heeft ook effect op de eisen die we stellen aan onze gebouwen. Als we iets hebben geleerd is dat we de verantwoordelijkheid hebben om onze leefomgeving “future proof” te maken met speciale aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van de gebruiker.

Bij de bekende term ‘People, Planet en Profit’ komt er terecht steeds meer aandacht voor de P van ‘People’: het comfort en gezondheidsaspecten voor de gebruikers van een gebouw. Zo zijn er verschillende programma’s opgesteld waar steeds meer gebouweigenaren aan mee doen. Denk aan het Frisse Scholen beleid en het Programma van Eisen voor gezonde kantoren. Zaken die een directe impact hebben op gezondheid, zoals klimaat, licht, ventilatie en vluchtige organische stoffen, nemen daarbij een belangrijke plaats in.

Daarnaast zien wij in toenemende mate interesse in een vierde ‘P’: de P van ‘Perception’. Die gaat over de belevingswaarde van een gebouw. Een gebouw waar je graag komt, wat je graag aan anderen wilt laten zien en een gebouw waar je blij van wordt.

Als we het hebben over een gezond gebouw waar je blij van wordt, waar moeten we dan precies aan denken? In dit whitepaper kijken SPIE en Makers of Sustainable Spaces samen naar het belang van een gezond gebouw en hoe dit gerealiseerd kan worden.

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.