SPIE tekent Leerwerkakkoord in Rotterdamse haven

lines-animated
Rotterdamse haven SPIE

RTV Rijnmond was te gast bij SPIE in Schiedam. SPIE is één van de partijen die vanmiddag haar handtekening zette onder het Leerwerkakkoord.

Studenten die kiezen voor een technische mbo-opleiding krijgen gegarandeerd een baan in de Rotterdamse haven. Het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam, MKB-bedrijven en mbo’s hebben in het Leerwerkakkoord afgesproken dat er duizend carrièrestartgaranties worden gerealiseerd.

Meer leerplekken

Naast de startgaranties worden meer leerwerkplekken voor werkzoekenden gerealiseerd bij MKB-bedrijven en kunnen havenarbeiders ervaring opdoen bij andere bedrijven. “Er ontstaan nieuwe banen door de robotisering, de energietransitie en digitalisering waar we ons op moeten voorbereiden”, meent wethouder Moti.

Het akkoord richt zich op drie groepen: van school naar werk, van werk naar werk, en (weer) aan het werk. In het deelakkoord met het MKB is afgesproken dat in de komende vier jaar minimaal 600 Rotterdamse werkzoekenden via een leerwerkplek bij MKB-bedrijven in Rotterdam-Rijnmond aan de slag gaan. Het akkoord werd dinsdagmiddag ondertekend op het Zadkine College in Rotterdam.

Bekijk hier het nieuwsitem

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.