Menu Search
Terug naar Nieuws

SPIE tekent Leerwerkakkoord in Rotterdamse haven

RTV Rijnmond was te gast bij SPIE in Schiedam. SPIE is één van de partijen die vanmiddag haar handtekening zette onder het Leerwerkakkoord.

Studenten die kiezen voor een technische mbo-opleiding krijgen gegarandeerd een baan in de Rotterdamse haven. Het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam, MKB-bedrijven en mbo’s hebben in het Leerwerkakkoord afgesproken dat er duizend carrièrestartgaranties worden gerealiseerd.

Meer leerwerkplekken

Naast de startgaranties worden meer leerwerkplekken voor werkzoekenden gerealiseerd bij MKB-bedrijven en kunnen havenarbeiders ervaring opdoen bij andere bedrijven. “Er ontstaan nieuwe banen door de robotisering, de energietransitie en digitalisering waar we ons op moeten voorbereiden”, meent wethouder Moti.

Het akkoord richt zich op drie groepen: van school naar werk, van werk naar werk, en (weer) aan het werk. In het deelakkoord met het MKB is afgesproken dat in de komende vier jaar minimaal 600 Rotterdamse werkzoekenden via een leerwerkplek bij MKB-bedrijven in Rotterdam-Rijnmond aan de slag gaan. Het akkoord werd dinsdagmiddag ondertekend op het Zadkine College in Rotterdam.

Bekijk hier het nieuwsitem