maincubes: datacenter deluxe

lines-animated
maincubes datacenter

Voor klanten van een datacenter is niks zo belangrijk als veiligheid en een hoge beschikbaarheid. SPIE helpt om die belofte van maincubes waar te maken.

Het pand van maincubes kent voor Erik Goedhart geen geheimen. Al meer dan 20 jaar is hij als Technical Consultant voor SPIE betrokken bij het onderhoud van de technische installaties. De oorspronkelijke distributie - hal in Schiphol-Rijk werd in 1999 omgebouwd tot een datacenter en in 2018 uitgebreid tot een modern datacenter. Erik: “Het pand onderging destijds een metamorfose. Nu staat maincubes voor een volgende grote stap: de techniek moet vernieuwd worden. We plaatsen drie nieuwe hoofdverdelers en twee UPS-systemen als noodstroomvoorziening. Een hele klus, want we werken in een ‘live’ datacenter. De netspanning mag dus nooit wegvallen. Betrouwbaarheid is cruciaal.”

Data 24/7 in de lucht

maincubes werd in 2012 opgericht in Frankfurt am Main. Het bedrijf groeit snel en bouwt nieuwe locaties in onder meer Frankfurt en Berlijn. De succesvolle locatie in Amsterdam zit helemaal vol. Datacentermanager Marc Eijpe vertelt hierover: ”Eigenlijk is het pand in Amsterdam voor ons al te klein. Onze uitdaging is daarom: hoe kunnen we meer klanten helpen zonder extra ruimte? SPIE helpt ons nu om de installaties te upgraden naar de eisen van deze tijd. Veilig, met een hoge beschikbaarheid en natuurlijk energiezuinig.”

“We hebben een goede vertrouwensband en dat werkt erg prettig.”

Werken aan een bestaande installatie en in een bestaand gebouw brengt beperkingen met zich mee. Erik: “Niet alles is mogelijk en ondanks een goed ontwerp kom je in de uitvoering overal ‘verrassingen’ tegen. Dat vraagt om flexibiliteit. We moeten vervangingen trapsgewijs doorvoeren en werken volgens een strak schema. Met een tijdelijke installatie zorgen we voor redundantie. Zo houden we data van klanten 24/7 in de lucht. Ook het testen vraagt om een bijzondere aanpak om de bedrijfsvoering niet te verstoren.” SPIE hoopt het werk in oktober 2023 afgerond te hebben.

"Wij zijn techniekliefhebbers en hebben alle knowhow in huis!”

Samenwerken met de top

De directie van maincubes is nauw betrokken bij het nieuwe ontwerp van de installatie. Wekelijks is er een meeting met de directie uit Duitsland. “We hebben een goede vertrouwensband en dat werkt erg prettig”, vertelt Erik. “De expertise van SPIE wordt gezien en gewaardeerd. We vertellen waar we in het werk tegenaan lopen en denken mee over oplossingen. Zo doen we samen ons best om ‘outage’ te voorkomen.” Dat beaamt ook datacentermanager Marc Eijpe: “Ik ben zeer tevreden over de medewerkers van SPIE en hoe ze meedenken. Het is afwachten of een andere partij dat beter kan.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.