SPIE onderzoekt mogelijkheden voor elektrische SPIE-bus in de stad

lines-animated
Elektrische SPIE bus

Vanaf vandaag wordt er in Groningen en omstreken door een SPIE medewerker rondgereden in een volledig elektrische SPIE-bus. SPIE heeft ambitieuze doelstellingen waar het gaat om het verduurzamen van haar wagenpark en dit zou een belangrijke stap kunnen zijn in de vermindering van de uitstoot.

SPIE is het bedrijf van de witte busjes; er rijden er maar liefst 740 van rond en als de bussen van Worksphere straks allemaal zijn omgestickerd komen daar nog eens 489 bij. Het verduurzamen van de bussen heeft een enorme impact op onze footprint. Maar het moet wel realistisch zijn. En dat gaan we de komende twee maanden onder andere testen met de Mercedes-Benz eVito.

Naast de verduurzamingsambitie van SPIE dwingen ook lokale initiatieven van gemeenten om in te zetten op het emissieloos maken van het transport in de binnenstad. Voor de binnenstad van Groningen moet vanaf deze zomer op bepaalde tijdstippen een ontheffing aangevraagd worden voor auto’s die rijden op fossiele brandstof. Vanaf 2025 moet het transport in de binnenstad zelfs geheel emissie loos zijn.

Redenen genoeg voor Martijn Staden (contract beheerder) en Reinier Veenhoff (klantmanager) om een oplossing te bedenken zodat SPIE nu maar ook in de toekomst het onderhoud van de installaties kan blijven doen voor de locaties van de Rijksuniversiteit en de panden van de gemeente Groningen.

Er wordt onderzocht welke wijze van transport het beste past bij de verduurzamingsambities van de twee opdrachtgevers. Er is o.a. gekozen voor de inzet van een Mercedes-Benz eVito met een actieradius van 360 km. De berijder die voor twee maanden deze bus mag testen krijgt een training, verzorgd door Mercedes Benz. Hoe kan je het beste met deze elektrische bus rijden? Waar moet je op letten? Hoe plan je je laadmomenten?

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.