Nederlandse cleantech-startups jagen op groene winst

Duurzaam
lines-animated

Startups die klimaatverandering helpen bestrijden hebben de wind mee, en niet alleen dankzij overheden die niet op hun handen willen blijven zitten terwijl de zeespiegel stijgt. Cleantech heeft ook de volle aandacht van investeerders die duurzame doelen willen realiseren door nieuwe bedrijven te laten groeien, want zonder inventieve ondernemers blijft het qua duurzame doelen bij dagdromen. Ook SPIE heeft ze in het vizier.

MT/Sprout, hét platform voor ondernemers achter snelgroeiende startups en scaleups en het leiderschapstalent binnen serieuze organisaties, benoemde vijf Nederlandse cleantech-startups die in de voorhoede lopen om de planeet te vergroenen met hun nieuwe businessmodellen. Partners van SPIE zijn Skoon en Incooling.

Skoon begon als een concept voor verwisselbare accu’s voor schepen. SPIE zette hun batterijcontainers in binnen het Amsterdamse havengebied en hun batterij wordt gebruikt voor de elektrische duwboot van CityBarge, voor het transport van goederen via de grachten van historische steden. Inmiddels beheren ze een online marktplaats voor mobiele (elektrische) energiebronnen voor de zakelijke markt.

Eerder dit jaar berichtten we al over de samenwerking die SPIE aanging met Incooling, die een geïntegreerde koeloplossing ontwikkeld heeft, die gericht is op het verhogen van de computerprestaties van servers. Hun oplossing voor faseverandering van de koeling verwijdert de warmte direct bij de bron, wat resulteert in maximale prestaties van de server en een lager energieverbruik.

Lees hier het volledige artikel over de top 5

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.