Met technologie meebouwen aan de toekomst van De Nederlandsche Bank

lines-animated
Bilal - werken bij SPIE

Samen bouwen aan het toekomstgericht verduurzamen van gebouwen die belangrijke functies vervullen. Bij SPIE maken we daar werk van. Werken bij SPIE betekent dan ook werken in een omgeving die continu in ontwikkeling is en waar verduurzaming en digitalisering sterke pijlers zijn in alles wat we doen. Als Uitvoerder kan Bilal Celik daarover meepraten. Hij werkt al 16 jaar bij Worksphere (inmiddels overgenomen door SPIE) en is momenteel bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam actief. Een bijzonder project, waarin hij al zijn kennis en ervaring kwijt kan.

Elke dag met een glimlach naar het werk

“Ik werk nu 5 jaar als Uitvoerder, maar ik ben er alweer 16 jaar geleden als leerling timmerman ingerold. In 2009 liep ik de bouwplaats op en heb ik gevraagd of ze nog mensen zochten. Ik werd aangenomen en kon een opleiding volgen; 4 dagen werken en 1 dag naar school. Dat ik zo lang hier werk zegt ook wel iets over SPIE als integraal beheer- en onderhoudsbedrijf. Het bouwteam is écht een team; wat we ook doen, we gaan er met z’n allen voor om er een leuk project van maken. Ook scoort SPIE veel mooi en uitdagend werk en er wordt flink in innovatie geïnvesteerd. Dat geeft je genoeg kansen om te ontwikkelen. Ik ga elke dag met een glimlach naar het werk.”

De Nederlandsche Bank investeert in de toekomst

“Op dit moment ben ik bij een mooi project betrokken: De Nederlandsche Bank. Die wordt grondig gerenoveerd en verbouwd. Daar maken we een bezoekerscentrum van, waar we al onze kennis en expertise op het gebied van toekomstgericht ontwikkelen, bouwen en renoveren op los kunnen laten. Het is ook niet zomaar een gebouw. Het is de plek waar al het goud ligt opgeslagen. Het is ook enorm groot en best oud. Je komt van alles tegen; asbest dat eruit moet, een kluis die opengezaagd moet worden, kleine ruimtes die je ontdekt en alsnog in het plan meeneemt. Dan is er nog een nieuwer gedeelte van het gebouw, dat we demonteren, per boot afvoeren en op een andere plek met een nieuwe bestemming weer opbouwen.”

Aandacht loont

“Het gebouw brengt wel uitdagingen met zich mee. Niet alleen technisch, maar ook logistiek. Je moet je koppie er continu bijhouden. Gelukkig houden we een open lijn met de werkvoorbereiding en de opdrachtgever en werken we in de uitvoering met een sterk team, om elke stap in het bouwproces goed uit te voeren. Iedere verrassing die we tegenkomen, vermelden we bij de bouwplaatsmanager en projectleider, want zij stemmen dit af met de klant. Klanten ervaren werken met SPIE dan ook als heel goed. We zijn zo gespecialiseerd, niet alleen in alles wat met bouw, beheer en onderhoud te maken heeft, maar ook in het communiceren met klanten en hoe we op de beste manier met hun verwachtingen omgaan. Er is veel aandacht en contact. Klanten als De Nederlandsche Bank waarderen dat.”

Samenwerken is ook écht samen werken

“Ik ben op het project voor De Nederlandsche Bank onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van de onderaannemers, maar ook voor het staalwerk, voor nieuwe daken en het vernieuwen en renoveren van bestaande daken. Daarnaast behoren ook de ruwbouw (beton), de afbouw binnen en het bewaken van de veiligheid tot mijn verantwoordelijkheden. Verder houd ik me bezig met de administratie. Dan kun je denken aan de registratie van manuren, bonnen uitschrijven, facturen controleren en goedkeuren. Wat ik ook heel tof vind, is dat ik een aanjagersrol vervul op het gebied van veiligheid. Tijdens toolboxen die ik aan collega’s geef, maar ook in het werk, zorg ik dat we met z’n allen veilige keuzes maken op de bouwplaats. Tot slot verzorg ik de planning, zodat het werk aan het gebouw van De Nederlandsche Bank perfect verloopt. Voor mij, voor mijn collega’s en natuurlijk ook voor de klant. Samenwerken is bij ons namelijk ook écht samen werken. We respecteren elkaar. We zijn een familie. We doen het met z’n allen. We zijn open, eerlijk, klantvriendelijk, gemotiveerd. We zetten alles op alles voor een perfecte oplevering. We gaan niet naar huis voordat het af is en geregeld. Zo’n commitment kom je in onze wereld niet vaak tegen.”

Mensen maken de gebouwen

“Wat SPIE nog meer uniek maakt, is dat je echt wordt gezien en gewaardeerd. Je moet je mensen natuurlijk waarderen om iets te bereiken. Want die mensen maken de gebouwen. SPIE snapt dat. De sfeer en de onderlinge communicatie is dus heel goed. We zoeken elkaar op en helpen elkaar, want samen kun je meer. Daarom maak ik ook altijd de appgroepen aan. Om onze mensen te verbinden, belangrijke informatie snel te kunnen delen en ervoor te zorgen dat ook nieuwe mensen direct bekend zijn met iedereen in het bouwteam. Dat werk heel goed.”

Alle ruimte om te ontwikkelen en te bouwen aan je toekomst

“Je krijgt bij SPIE alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en te bouwen aan je toekomst. Het wordt gestimuleerd, maar je moet er wel zelf actief aan werken. Zelf wil ik groeien richting bouwplaatsmanager. Ik wil ook budgetverantwoording. Mijn (eerst)volgende stap daar naartoe is mijn kennis en ervaring in de uitvoering nog verder uitbreiden, zodat ik echt gedaan en gezien heb wat er te doen en te zien is. Wat je ook wilt bereiken, waar je ook meer kennis van wilt, je kunt er werk van maken. SPIE support dat, met cursussen, scholingstrajecten en met specialisten die van buitenaf worden ingehuurd. Ja, het is een bouw-, beheer- en onderhoudsbedrijf, maar het is tegelijk ook zo’n brede organisatie. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, dus je kunt ook horizontaal bewegen of projecten naar je toe trekken. Zo gebeurde er laatst ook iets moois: ik werd door mijn leidinggevende uitgenodigd om een nieuwe digitale planning te maken, in een app, zodat iedereen ermee kan werken. Ik werd gevraagd omdat ze weten dat ik digitalisering omarm en daarin ben ik nu een kartrekker binnen het bouwteam. Dit is weer zo’n voorbeeld van hoe leuk en uitdagend het hier kan zijn. Het is gewoon een fijn bedrijf waar ik nog jaren wil werken.”

Wil jij ook onderdeel worden van dit team?

Spreekt het verhaal van Bilal je aan en ben jij op zoek naar een uitdagende plek bij een fijn bedrijf met mooie opdrachtgevers, leuke collega's, slimme systemen, mooie gereedschappen, goede arbeidsvoorwaarden en nog veel meer? Klik op de link en solliciteer vandaag nog!

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.