Iedere gebouwbeheerder een duurzaamheidsmanager

lines-animated
CSR manager

Slim verduurzamen begint met inzicht. In energielabels van gebouwen. In kansen om die labels te verbeteren. En in kosten, besparingen en terugverdientijd van de maatregelen. Hoe handig zou het zijn dat allemaal op een rijtje te hebben voor de hele vastgoedportefeuille? CSR Manager is de oplossing.

Verduurzaming staat hoog op de agenda van elke gebouwbeheerder. Het is nu eenmaal dé opgave van deze tijd voor het Nederlandse vastgoed. De overheid spoort de energietransitie aan via regelgeving, wettelijke eisen en subsidies. En zal dat ook steeds meer doen op het gebied van circulariteit. Voor sommige bedrijven is het al een uitdaging om aan al deze eisen te voldoen, terwijl andere juist vol inzetten op een rol als inspirerende koploper.

Een duidelijke businesscase

Maar of je nu koploper of volger bent: elke slimme verduurzaming begint met helder inzicht. Je wilt weten hoe je gebouw of vastgoedportefeuille ervoor staat. Zoals het energielabel en welke maatregelen voor een labelsprong zorgen. En natuurlijk wat de businesscase is: de investering, besparing en terugverdientijd. 

Precies dit overzicht krijgen onze klanten heel laagdrempelig via CSR Manager. Dit is geïntegreerd in ons PULSE Klant Portal. Hier vind je alles over de status van het beheer en onderhoud aan een gebouw. Dus onder meer de contractafspraken, planningen, storingsmeldingen en inspectierapporten. Nu dit dashboard ook de CSR Manager bevat, wordt iedere gebouwbeheerder eigenlijk ook een duurzaamheidsmanager. Zonder eerst uitgebreide onderzoeken en analyses te laten doen.

Hoe werkt CSR Manager?

Deze online tool is een applicatie van CFP Green Buildings, marktleider in advies voor duurzaam vastgoed. De basisinformatie over een pand komt eerst via registers van de overheid. Deze data wordt vervolgens verfijnd en aangevuld door onze klantteams. Zo biedt CSR Manager een helder beeld van de duurzame status van gebouwen. Per pand staat op een rij welke maatregelen het energie-efficiënter maken. Zoals dakisolatie, een warmtepomp of led-verlichting. Met daarbij ook het investeringsbedrag, de verwachte besparing en welk energielabel het oplevert.

Voor zowel de gebouwbeheerder als voor onze adviseurs is het overzicht dat CSR Manager biedt een ideaal startpunt om in gesprek te gaan. Welke keuzes zijn het slimst, wat is de beste aanpak en welke planning is haalbaar? De stap om te verduurzamen was nog nooit zo klein.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website