Ecolution

lines-animated
Ecolution

Verduurzamen kan op vele manieren en iedere situatie is anders. Dus rijst de vraag: welke maatregelen en investeringen zijn het meest zinvol en rendabel? En wat is de slimste planning? Hoe haal je het meest uit de lifecycle van je installaties? Als partner in de energietransitie helpen we om deze puzzel te leggen.

De reis van strategie tot resultaat

De verduurzaming van gebouwen zien we als een reis. Wat is er nodig voor deze reis? Allereerst een duidelijk doel. En inzicht in waar je nu staat en in welke richtingen je kunt vertrekken. Vervolgens een passende en slimme route. En natuurlijk een vakkundige uitvoering van de concrete stappen die je wilt zetten.

We leggen het liefst deze hele reis vanaf het begin af. We kunnen dan garanderen dat de afgesproken doelen worden bereikt. Want we zijn niet van de vrijblijvende adviezen, we voegen graag de daad bij het woord. Onze kracht is dus een totaaloplossing met prestatiegarantie. Dit noemen we: Ecolution.

Natuurlijk kan onze expertise ook worden ingezet voor een deel van de reis. Bijvoorbeeld voor een uitgekiend verbeterplan. Of voor een technisch of bouwkundig project. Bekijk hieronder al onze stappen:

EcoVision

Ambities en doelstellingen bepalen
Als strategisch gesprekspartner overzien we het hele plaatje – van basiseisen in de regelgeving tot kansrijke innovaties. Door de juiste vragen te stellen, maken we inzichtelijk wat voor panden de wensen, mogelijkheden en vereisten zijn. Het resultaat van dit proces is dat er een heldere en realistische ambitie op papier staat. Een startdocument voor de verduurzaming van gebouwen. Met een focus op energie, maar ook aandacht voor circulariteit, logistiek, afval, natuur en gebruikerscomfort.

EcoScan

Analyseren en mogelijkheden ontdekken
We analyseren tijdens de EcoScan de prestaties en omgevingsimpact van je gebouw of vastgoedportefeuille. De uitkomsten leggen we langs de meetlat van wet- en regelgeving en de ambities. Vervolgens brengen we alle verbetermogelijkheden in kaart die passen bij de wensen en situatie. Het resultaat van de EcoScan is een helder overzicht van alle zinvolle maatregelen om je gebouw energiezuiniger te maken. We presenteren een pakket op maat dat precies aansluit. Het rapport van de EcoScan voldoet aan de wettelijke eisen voor de EED Audit, die verplicht is voor alle grote bedrijven.

EcoRoadmap

Verbeterplan en tijd opstellen
Ver vooruitplannen, dat is de beste aanpak bij verduurzaming. Maar het kan gebeuren dat er onderweg andere keuzes gemaakt worden. De ambities kunnen groeien, er kan een pand afgestoten worden of een verbouwing nodig zijn. Of er verschijnt een technologische innovatie die beter aansluit bij je doelstellingen. In dit verbeterplan maken we economisch zo slim mogelijke keuzes. Dat doen we door het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) als uitgangspunt te nemen. We benutten zo natuurlijke vervangingsmomenten om duurzame maatregelen toe te passen. De EcoRoadmap is daarom altijd een dynamische planning – aan te passen als het anders loopt dan gepland.

EcoAction

Maatregelen ontwerpen en uitvoeren
Is het verbeterplan gereed, dan is het de hoogste tijd om te starten met de uitvoering. Onze kracht als technologiebedrijf ligt niet alleen in slimme adviezen, maar juist ook in de knowhow om ze te realiseren. De plannen zijn dan ook opgesteld vanuit grote expertise en ruimte ervaring met wat werkt – ze zijn dus precies zo uit te voeren als ze bedoeld zijn. En dat terwijl tijdens de werkzaamheden het gebouw gewoon beschikbaar blijft. De uitvoering van een concreet verbeterplan kunnen we voor je organiseren als een turnkeyproject. We hebben hiervoor een sterke combinatie van expertises in huis.

EcoPerformance

Exploiteren met prestatiegarantie
Na het toepassen van de oplossingen is het zaak deze beloftes waar te maken. Te zorgen dat alle systemen goed samenwerken en dat ze bereiken wat we willen. Dit doen we door alle installaties continu (op afstand) in de gaten te houden en te finetunen. Zo garanderen we de afgesproken energieprestaties. We monitoren gebouwen 24/7. Zo ontstaat een helder en nauwkeurig inzicht in de energieprestaties. Mogelijke verbeterpunten leiden meteen tot passende maatregelen. Ook maakt deze aanpak voorspelbaar onderhoud mogelijk.

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.