Samen groeien is kennis delen, en samen kan je meer bereiken

lines-animated
Werken bij SPIE

Dat ik ooit weer met een bouwhelm op de bouwplaats zou staan had ik 10 jaar geleden niet kunnen bedenken. En zeker niet werkzaam in de sprinklerwereld. Maar toch zit ik alweer 4 jaar in dit vak en zie mijn werk nog steeds als mijn hobby. Ik krijg een energieboost als ik mag starten aan een nieuw project en ik vind het nog steeds bijzonder dat mijn werk terug te zien is in reallife.

Inmiddels werk ik al 2 jaar bij SPIE, met veel plezier. Al in het eerste gesprek was ik enthousiast over het bedrijf, ik herkende mij direct in de visie van SPIE en de normen en waarden waarover gesproken werd. En zo ervaar ik het nu nog steeds. Het is een prettig bedrijf om voor te werken, met veel flexibiliteit en korte lijnen. Ik krijg veel vrijheid om verder te leren, mijzelf te ontwikkelen en te groeien. Ik werk samen met leuke collega’s, al is er naar mijn mening nog ruimte voor meer vrouwen in technische functies. Het komt de dynamiek ten goede als de verhouding tussen mannen en vrouwen meer in balans is.

Na ruim 10 jaar als ondernemer werkzaam te zijn geweest in de technische detachering, miste ik het om zelf met techniek bezig te zijn. Vier jaar geleden zag ik een duidelijke toename van het aantal projecten dat volgens de BIM-methodiek werd uitgevoerd en dat trok mijn aandacht. Dat was voor mij het moment om mijn hart en passie te volgen en om zelf weer als bouwkundige ingenieur in te stappen.

Bij toeval kwam ik terecht bij een sprinklerbedrijf waar ik mijzelf 2 jaar lang de BIM-methodiek eigen heb kunnen maken. Vervolgens kwam SPIE op mijn pad waar ik als project engineer op mooie projecten werk en waar ik bovendien de mogelijkheid heb om collega’s te trainen en te begeleiden bij het werken met BIM.

BIM is een methodiek waarbij je aan de voorkant gezamenlijk met andere disciplines gaat ontwerpen en coördineren. Een integrale samenwerking in een model waar je de nodige data in verwerkt, zodat je het proces in de uitvoering kan optimaliseren. In de ideale situatie natuurlijk. Er wordt meer geautomatiseerd en je hebt minder faalkosten.

Ikzelf ben voor innovatie en duurzaamheid. Het is mooi om te zien dat SPIE ook veel aandacht besteed aan verduurzaming. Ook de sprinklerinstallaties gaan mee met de verduurzaming. Zo zijn er meerdere innovatieve technieken die de levensduur van de installatie verlengen door minder waterverspilling en door het tegengaan van corrosie in het leidingstelsel.

Mijn ambitie is om meer aan de voorkant van het BIM-proces te zitten. Onze business unit komt nu pas in een latere fase van dit proces in beeld, meestal tegen de uitvoeringsfase aan. Ik zie mooie groeikansen voor SPIE door de klant een totaaloplossing te bieden. Zo kunnen we de integrale samenwerking optimaliseren en een goede synergie realiseren. En dan zetten we SPIE nóg krachtiger in de markt.

Werken bij SPIE brengt het in beweging, maar wat is het voor jou? Voor Iris is het de vrijheid om verder te leren en te ontwikkelen. 

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website