Menu Search

In 2014 is SPIE Nederland gestart met het Technisch Management Traineeship. Een traineeship dat TU-afgestudeerden de mogelijkheid biedt om zich binnen SPIE in twee jaar te ontwikkelen tot het management van de toekomst.

Het programma

Het Technisch Management Traineeship is een tweejarig programma waarin je zowel individuele als gezamenlijke opdrachten doet en je verschillende trainingen en opleidingen volgt. Daarnaast wordt je door diverse personen in de organisatie begeleid.

De individuele opdrachten

Gedurende het traineeship voer je vier individuele opdrachten van elk een half jaar uit. Waar in het bedrijf je deze opdrachten doet, bepaal je zelf. Dit kan in de uitvoering zijn, op een stafafdeling of als rechterhand van één van onze managers. Je opdrachten kan je ook binnen verschillende divisies doen; zo krijg je een goed beeld van wat een grote organisatie als SPIE doet. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je eigen weg.

De gezamenlijke opdrachten

Naast je individuele traject en ontwikkeling, vinden wij het belangrijk dat je de organisatie leert kennen en dat je samenwerkt met de andere trainees, om van elkaar te leren. Aanvullend aan de individuele opdrachten werk je gezamenlijk, twee keer één jaar lang, aan een organisatiebrede opdracht.

Training & opleiding

Tijdens het traineeship staat jouw ontwikkeling centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je , samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. Het eerste jaar bestaat uit ongeveer 10 trainingsdagen.

In het tweede jaar is de keuze aan jou. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van projectleider of projectmanager, dan kies je bijvoorbeeld voor de training Projectmanagement. Wil je jezelf liever verder verdiepen in een bepaald specialisme, dan is een training die daarbij aansluit iets voor jou.

Begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je begeleiding in verschillende vormen:

 • Mentor: Je mentor is een lid uit het directiecomité
 • Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht.
 • Coach: Je coach begeleidt jou in je persoonlijke ontwikkeling.
 • Buddy: Je buddy is een oud-trainee die het programma al doorlopen heeft.
 • Traineecoördinator.

Iets voor jou?

Het traineeship bij SPIE biedt jou als recent afgestudeerde veel verantwoordelijkheid, mogelijkheden en zelfstandigheid. Je bent niet bang om initiatief te nemen, neemt de leiding in je eigen ontwikkeling en ziet en benut kansen en mogelijkheden. Jij bent de regisseur van je loopbaan, hoe deze eruit komt te zien, bepaal jij.

Voor in je agenda:

 • Present Yourself Eindhoven 17 oktober 2018
 • Present Yourself Rotterdam 25 oktober 2018
 • Trainee Q&A 29 oktober t/m 9 november
 • SPIE Business Case 14 november 2018
 • Go/NoGo gesprek 19 t/m 26 november 2018
 • Arbeidsvoorwaardengesprek 29 november t/m 9 december 2018
 • START Technisch Management Traineeship 14januari 2019

Klik HIER om je aan te melden.

Rick Oudshoorn – Technisch Management Trainee 2015

Voor mij is het Technisch Traineeship een uitstekende methode om de cultuur binnen SPIE te leren kennen. Ik heb Technische Bestuurskunde in Delft gedaan. Het is een unieke ervaring om de organisatie al werkend te leren kennen. Dankzij het traineeship kom je zeer veel onderdelen van SPIE tegen. Mijn eerste klus betrof de herstructurering van de logistieke afdeling van de divisie ICS. Daarna ben ik overgestapt naar SPIE Engineering voor een project van kwaliteitsverbetering. Vanaf het begin word je gelijk overal in betrokken en ben je bezig met het echte werk. Ook is het leerzaam om contacten op te bouwen binnen het bedrijfsleven. Dankzij de begeleiding vanuit SPIE word je gestimuleerd om tot het beste resultaat te komen. Prettig daarbij is dat de lijnen erg kort zijn en men open staat voor nieuwe ideeën.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Stella de Smit

06-45256448 stella.desmit(at)spie.com