Menu Search

Er werken in Nederland 260 vrouwen bij SPIE. Dit betekent dat er één op vijftien werknemers vrouw is. Dat is weinig en het is er SPIE aan gelegen om het evenwicht te verbeteren, want het is al even bekend dat een goede balans tussen mannen en vrouwen op de werkvloer de productiviteit en creativiteit verhoogd. So’SPIE Ladies is een netwerkplatform en heeft als doelstellingen om de professionele gelijkheid tussen mannen en vrouwen te vergroten, een betere ontwikkeling van de carrieres van vrouwen mee mogelijk te maken en de aantrekkelijkheid van SPIE als werkgever voor vrouwen en mannen te verbeteren. Het netwerk houdt zich bezig met de positie en situatie van vrouwen en mannen binnen onze organisatie en is voor alle vrouwen toegankelijk, ongeacht leeftijd, functie, genoten opleiding of vakgebied.

Waarom heeft SPIE een vrouwennetwerk nodig?

Om te spiegelen: De arbeidsmarkt en afzetmarkt veranderen en we willen blijven passen bij onze toekomstige werknemers en onze klanten, waar gemengde teams al meer gemeengoed zijn en waar ook steeds vaker vrouwen beslissingsnemers zijn. Om stereotypering tegen te gaan. Om vrouwen, maar ook andere groepen, zich meer thuis te laten voelen bij SPIE. Om elkaar te stimuleren, te verbeteren en van elkaar te leren.

Er zijn al een aantal initiatieven bekend binnen SPIE Nederland. Zo loopt al jarenlang een groep vrouwelijke SPIE-collega’s in Parijs La Parisienne, een hardloopwedstrijd waarbij geld ingezameld wordt voor onderzoek naar borstkanker. Ook neemt SPIE Nederland jaarlijks deel aan initiatieven van VHTO, het landelijk expertisebureau meisje en vrouwen in bèta en techniek. Zij organiseren de landelijke Girlsday en Spiegelbeeld, waarbij SPIE in beeld komt bij jonge vrouwen en vrouwelijke SPIE-collega’s als rolmodel fungeren. Anouk Smits-Mureau, voorzitter van So’SPIE Ladies Nederland, vertelt: “Deze laatst genoemde initiatieven zijn belangrijk omdat stereotype denken door vrouwen ook bepaalt of zij voor zich zelf een baan in de techniek zien zitten. Verandering van de mindset van vrouwen is voor ons ook een punt van aandacht”

Er komen workshops, presentaties en we gaan netwerkbijeenkomsten organiseren”, Anouk: “Niet alleen voor vrouwen, we hebben ook de hulp en steun nodig van onze mannelijke collega’s. Hoe meer ook zij de toegevoegde waarde van van het gemengde karakter zien, hoe beter het zal gaan om een cultuurverandering te laten plaatsvinden.

De eerste netwerkbijeenkomsten van So’SPIE Ladies Nederland gaan binnenkort van start. En hoé!

So’ SPIE Ladies, het netwerkplatvorm door vrouwen van SPIE Nederland, heeft afgelopen zomer haar eerste evenement beleefd op het EK voetbal voor vrouwen. Onder het motto ‘So’SPIE Ladies trapt af!’ hebben zo’n 100 vrouwen én mannen van SPIE gezien hoe het Nederlands elftal aan haar opmars begon naar de Europese titel.

Op drie plaatsen in Nederland is er vanuit een skybox gekeken naar de wedstrijden van de Leeuwinnen in de groepsfase. De wedstrijden werden voorbeschouwd in de skybox door Mary Kok–Willemsen, voormalig hoofdcoach in de eredivisie bij de vrouwen van FC Twente en directeur/oprichter van de Football University en Barbara Barend, journalist en analist betaald voetbal. Twee dames die uit hun eigen ervaring hebben geput om met SPIE in gesprek te gaan over man/vrouw-diversiteit in een voornamelijk door mannen gedomineerde omgeving. Het was een zeer geslaagd evenement in alle opzichten met veel positieve geluiden achteraf. Met trots presenteert SPIE dan ook de aftermovie “So’SPIE Ladies trapt af op het EK”.

Geef je op voor één van de bijeenkomsten!

Ben jij werkzaam bij SPIE en vind je het leuk om erbij te zijn op één van bovengenoemde data? Geef je dan nu op! Mail naar sospieladies.nl@spie.com en geef hier op welke dag/locatie je voorkeur heeft en wat eventueel je tweede keus zou zijn.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Caroline Koekkoek

+31 (0)6 11 00 36 24 caroline.koekkoek(at)spie.com