Menu Search

Home Services Windenergie

Windenergie

Windenergie is een mooie manier om bij te dragen aan de ‘groene economie’. SPIE is met haar multidisciplinaire dienstverlening op gebied van civiele techniek, energietechniek, glasvezeltechniek en besturing de perfecte partner voor de aanleg van windparken, welke op basis van Design en Construct gerealiseerd dienen te worden. SPIE is zowel inzetbaar bij de realisatie van on-shore als off-shore windparken.

Een onshore substation verbindt de twee grootste offshore windparken van Nederland met het Nederlandse 380 kV hoogspanningsnet. De detail engineering, de realisatie van de bouwkundige/civiele werken en de hoogspanningsinstallaties van het onshore substation zijn door SPIE gerealiseerd.

Prinses Alexia Windpark

Voor het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde, verzorgde SPIE het 33 kV station, de 150 kV switch yard, het 33 kV kabelpark en de 150 kV kabel. Door de samenwerking op te zoeken, in dit geval met Dura Vermeer, die de toegangswegen en fundaties verzorgde, kan SPIE met partners een compleet nieuw windpark realiseren.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Wouter Bijl

+31 (0)6 494 046 94 w.bijl(at)spie.com