Menu Search

Home Services Inspecties en kalibratie

Inspecties en kalibratie

Een productiebedrijf stelt hoge eisen aan kwaliteit, veiligheid en efficiency. Vergeet uw meet- en testapparatuur niet! SPIE kalibreert industriële elektrische grootheden waaronder spanning (1 mV tot 10 kV), stroom (1µA tot 1000 A), weerstand (0,01 Ω tot 1000 GΩ), druk (20 mbar tot 700 bar) en temperatuur -50 °C tot 650 °C. Dat doen we op gezette tijden en justeren zodra dat nodig is. Zo zorgen we ervoor dat de apparatuur aan alle wettelijke eisen voldoet met extra korte kalibratietijden, vervangservice en ophaalservice. Verder verhuren wij veel gangbare meetapparatuur.

Naast het feit dat het van belang is dat meet- en testapparatuur goed werkt is het verplicht om meetinstrumenten periodiek te laten controleren. Daarnaast moeten metingen herleidbaar zijn naar internationale standaarden en normen. De meerwaarde van SPIE als het gaat om kalibratie, ligt vooral op de lange termijn. Wij houden namelijk de kalibratiestatus en historie bij zodat deze vastligt, controleerbaar is en altijd aan de laatste eisen blijft voldoen.

Verstoringen zullen altijd blijven voorkomen, hoe doordacht het preventief onderhoud ook is. Te veel preventief onderhoud kan leiden tot onevenwichtige kosten, te weinig weer tot een tekort aan productievolume. Heeft u zicht op de risico’s waar u mee te maken heeft? Hoe anticipeert u hierop? Het is zaak dat een storing nooit langer duurt dan strikt noodzakelijk, want storingen en incidenten brengen ongemakken met zich mee en kosten geld. Gelukkig heeft elk nadeel ook een voordeel: van ieder voorval kunnen we leren. Door data te verzamelen en te analyseren, ontdekken we oorzaken en verbanden en zijn we in staat om gericht te verbeteren. En dat levert altijd iets op!

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Hendrik Huisman

+31 (0)6 494 046 53 h.huisman(at)spie.com