Menu Search

Home Services Healthcare

Healthcare

Sinds enkele jaren voeren publieke en private instellingen in de gezondheidszorg een beleid dat als doel heeft hun instellingen te moderniseren, om ze toonaangevend te maken op het gebied van medische technologie en hygiëne, maar ook om ze veiliger, comfortabeler en ‘slimmer’ te maken voor het welzijn van hun patiënten en personeel.

Ineens is iemand in staat zelf te organiseren wat nodig is. Zo heeft SPIE een geïntegreerd systeem in huis, waarmee het licht of de zonwering bediend kan worden, je kunt kijken wie er voor de deur staat en de deur open maken, maar dat ook kan worden gebruikt voor interactieve televisie of het opzetten van spreek-luisterverbinding met het device van een zorgmedewerker. Het is ook mogelijk om via het aanraakscherm gebakjes te bestellen bij de lokale bakker. Door de ontwikkelingen en innovaties worden bewoners onafhankelijker en kunnen de kosten dalen. Of wat te denken van robots die de was in- en uitladen en ophangen, zoals SPIE heeft gerealiseerd in het Erasmus Ziekenhuis. Dit soort innovaties sluiten perfect aan bij de ambities van de nationale, provinciale en lokale overheid: overheden, bedrijven, maatschappelijke en –zorgorganisaties en burgers werken beter samen om de eigen regie van mensen te versterken.

De inzet van technologie, hoe klein ook, betekent vaak een wereld van verschil

Lees hier de ervaring van Tinie en Willy Moenen

SPIE is actief in de sectoren Care en Cure, waarbij SPIE in de Care-markt ondersteuning biedt voor intramurale, transmurale en extramurale vraagstukken. Met de technische ervaring van SPIE kunnen hulpvragen worden gerealiseerd. In 1100 zorginstellingen in Europa wordt SPIE, naast de ondersteuning aan IT-diensten, breed ingezet voor elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden; van ontwerp tot uitvoering en onderhoud.

Bijen op het dak van het Maasstad Ziekenhuis

SPIE heeft meegeholpen een wens in vervulling te laten gaan van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Onderdeel van haar maatschappelijk verantwoordelijkheidsambitie was de wens om bijen op het dak te houden. Bijen zijn van groot belang voor de voedselproductie, maar worden ernstig bedreigd. SPIE verzorgde de profielen om een stalen frame te maken waar de bijenkorven op rusten. Imker Peter Schallenberg, van de stichting De Bloeiende Stad, heeft op het dak van het Maasstad Ziekenhuis drie bijenvolken staan, die hij kweekt om resistent te zijn voor deze laatstgenoemde, bedreigende mijt. Een mooi staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen van beide partijen.

Download hier onze healthcare brochure

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Han-Michiel Verroen

+31 (0)6 513 697 60 han-michiel.verroen(at)spie.com