Menu Search

Home Services Healthcare

Healthcare

Sinds enkele jaren voeren publieke en private instellingen in de gezondheidszorg een beleid dat als doel heeft hun instellingen te moderniseren, om ze toonaangevend te maken op het gebied van medische technologie en hygiëne, maar ook om ze veiliger, comfortabeler en ‘slimmer’ te maken voor het welzijn van hun patiënten en personeel.

Ineens is iemand in staat zelf te organiseren wat nodig is. Zo heeft SPIE een geïntegreerd systeem in huis, waarmee het licht of de zonwering bediend kan worden, je kunt kijken wie er voor de deur staat en de deur open maken, maar dat ook kan worden gebruikt voor interactieve televisie of het opzetten van spreek-luisterverbinding met het device van een zorgmedewerker. Het is ook mogelijk om via het aanraakscherm gebakjes te bestellen bij de lokale bakker. Door de ontwikkelingen en innovaties worden bewoners onafhankelijker en kunnen de kosten dalen. Of wat te denken van robots die de was in- en uitladen en ophangen, zoals SPIE heeft gerealiseerd in het Erasmus Ziekenhuis. Dit soort innovaties sluiten perfect aan bij de ambities van de nationale, provinciale en lokale overheid: overheden, bedrijven, maatschappelijke en –zorgorganisaties en burgers werken beter samen om de eigen regie van mensen te versterken.

Zorgmedia app: Het verplegend en verzorgend personeel ontlasten en tegelijk de patiënt meer grip op zijn situatie geven, dat maakt SPIE mogelijk voor ziekenhuizen.

Speciale app ontzorgt patiënt en personeel

SPIE is actief in de sectoren Care en Cure, waarbij SPIE in de Care-markt ondersteuning biedt voor intramurale, transmurale en extramurale vraagstukken. Met de technische ervaring van SPIE kunnen hulpvragen worden gerealiseerd. In 1100 zorginstellingen in Europa wordt SPIE, naast de ondersteuning aan IT-diensten, breed ingezet voor elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden; van ontwerp tot uitvoering en onderhoud.

Zorgprofessionals moeten kunnen vertrouwen op techniek

Vooral nu tijdens de coronacrisis, is het belangrijk dat zorgprofessionals kunnen vertrouwen op techniek. Dat een verpleegkundige erop kan vertrouwen dat het verpleegoproepsysteem gewoon werkt, maar ook dat de facilitair manager van een zorghotel kan rekenen op zijn Stille Ontruimingsinstallatie. Hoe de toekomst van zorgprofessionals er uit gaat zien? Dat vertelt Han-Michiel Verroen u graag.

Download hier onze healthcare brochure

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Han-Michiel Verroen

+31 (0)6 513 697 60 zorg(at)spie.com