Menu Search

Home Services Engineering

Engineering

Binnen Engineering beschikken wij over ruim 300 engineers in Nederland, elk met hun eigen specialisme. Wij kunnen u zowel single- als multidisciplinair van dienst zijn. Met eigen afdelingen voor Process, Piping, Mechanical, Electrical & Instrumentation, Industrial Automation, Civil & Structural én Machinery, kunnen wij nagenoeg elk project voor u engineering. Dit kan gaan om een simpele aanpassing, technisch ingewikkelde modificaties tot een compleet nieuwe plant of fabriek.

Voor elk (deel)project beschikken wij over mensen die gespecialiseerd zijn in front-end, basic- en detailengineering, waarbij wij kunnen opschalen voor grote(re) projecten op vlak van Engineering, Procurement, en Constructie management (EPC(m)). Van begin tot eind ondersteunen wij onze uiteenlopende opdrachtgevers bij de realisatie van hun projecten, waarbij wij graag onze ruim 40-jarige kennis en ervaring ten dienst stellen.

Onze dienstverlening houdt niet op bij engineering: samen met onze collega’s van uitvoering kunnen wij het complete traject van conceptual design tot en met de bouw, in bedrijfstelling en onderhoud voor u verzorgen. Dit is een unieke constructie waar SPIE zich mee onderscheidt.

In al onze engineeringwerkzaamheden maken wij gebruik van moderne tools, waaronder 3D scannen en modelleren. Wij beschikken over diverse eigen laserscanners en hiertoe opgeleide medewerkers. Ook qua innovatie lopen wij voorop met gebruikmaking van drone-technologie voor inspecties en Virtual Reality voor visualisatie van onze ontwerpen.

Asset management volgens SPIE: Asset@Your Desk

SPIE heeft in eigen beheer een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om een complete fabriek of plant, volledig in 3D te beheren: Asset@Your Desk. Kenmerkend aan deze tool is dat u en uw collegae vanachter het bureau real-time de plant kunnen bezoeken, om te zien waar, welke werkzaamheden uitgevoerd (dienen) te worden. Dit maakt communicatie met zowel in- als externe partijen efficiënt(er) en draagt bij aan de veiligheid. Met de koppeling naar het inkoopproces, wordt het gehele traject van directe en indirecte werkzaamheden in kaart gebracht.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Steven de Croock

+31 (0) 6 104 309 63 steven.decroock(at)spie.com