Menu Search

Home Services Busbar systemen

Busbar systemen

Vanuit de industriële- en power generation sector komt regelmatig de vraag om verouderde Iso Phase Busbar- en/of DC busbar systemen te reviseren, te upgraden of te vervangen. Onze Iso Phase busbar systemen verzorgen de kortsluit vaste verbindingen tussen generator en (MT-EB-bekrachtigings) transformatoren in power plants. SPIE heeft een volledig DNV-GL beproefd- en gecertificeerd gamma voor railkoker systemen tot 1000MVA/36kV en 40KA nominaal stroom.

SPIE vult het gehele traject in van engineering, productie, montage, testen en in bedrijf stellen EPC met eigen mensen en middelen voor alle soorten eigen en externe busbar systemen. Het vroeg voldoen van de financieringsbehoefte en de verdien- en technische verlies modellen kunnen daar bij worden verzorgd: met een 3D applicatie wordt het railkokersysteem ingemeten, waarmee vervolgens het ontwerp en de berekeningen worden gemaakt. Hierbij worden de elektrotechnische en mechanische aandachtspunten in beschouwing genomen. De productie vindt plaats in de werkplaatsen van SPIE, die door heel Nederland zitten. Het hele project wordt begeleidt door SPIE, waardoor de lijnen kort zijn en er snel geschakeld kan worden wat tot efficiëntie verhoging en kosten effectiviteit leidt.

DC busbar systeem

Het DC busbar systeem zorgt bij lage spanningen voor het transport van hoge stromen tussen diverse DC systemen. Dit zijn bijvoorbeeld systemen voor de vermogensdistributie van de rectifier naar het elektrolyse- of chemische proces. SPIE is gespecialiseerd in op maat gemaakte DC railsystemen vanaf 10KA nominaal stroom, waarbij geforceerd- en watergekoelde systemen onderdeel zijn van het programma.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Jeroen Sweep

+31 (0)76 544 5302 busbarsystems.nl(at)spie.com