Menu Search

Home Services Bruggen en sluizen

Bruggen en sluizen

Als belangrijke invoerhaven van Europa is Nederland economisch afhankelijk van een goede verkeersdoorstroming op het water. Grote bruggen leiden het verkeer in goede banen en waterkeringen en deltawerken beschermen tegen overstromingen. Goed onderhoud van deze werken is daarom van essentieel belang. SPIE ontwerpt, construeert, vervaardigt, installeert en onderhoudt bruggen, sluizen, waterkeringen en stuwen en biedt een totaaloplossing met uiteenlopende disciplines als staalbouw, werktuigbouw, elektrotechniek en hydrauliek en dat volgens de laatste veiligheidsnormen en milieueisen.

Restauratie

SPIE verricht onderhoud aan bruggen en sluizen in opdracht van Rijkswaterstaat, maar ook van provincies en gemeentes. Of het nu gaat om een verscholen sluis in een prachtig natuurgebied of een ophaalbrug in een historische binnenstad.

Eén van de specialismen is het repareren en restaureren van oude of monumentale bruggen. Hiervoor heeft een aantal vakmensen zich de kunst van het klinken eigengemaakt.

Onderhoud, renovatie en nieuwbouw zijn de belangrijkste activiteiten, waarbij de engineers van SPIE het object zo onderhoudsvriendelijk mogelijk maken, zonder de specifieke wensen van de klant uit het oog te verliezen. Innovatie en duurzaamheid zijn hierbij leidende begrippen. Ook de aanleg van nieuwe hydraulische, mechanische en elektrotechnische installaties met bijbehorende bediening en besturing behoort tot het werkenpakket van SPIE. Dit kan compleet het worden verzorgd of in onderaanneming. Projecten waarbij SPIE verantwoordelijk was voor het vernieuwen van installaties zijn de Koopvaarderschutsluis en de Nieuwe Botlekbrug.

Waterbeheersing

SPIE werkt aan het grootste gemaal van Europa, in IJmuiden. Dit gemaal voert het water uit het Noordzeekanaal af. SPIE verzorgt zowel de civiele techniek als de elektrotechnische en industriële automatisering. Ook in Zuid-Nederland werkt SPIE mee aan het programma Waterhuishouding van Rijkswaterstaat. De Flakkeese spuisluis wordt energieneutraal, wat de kwaliteit van het Grevelingenmeer aanzienlijk zal verbeteren.

Lees hier meer over het project Noordzeekanaal

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Danny Boer

+31 (0)6 512 195 96 danny.boer(at)spie.com