Menu Search

Home Projecten Vruchtbare samenwerking tussen SPIE en Stichting Museum voor Industrie & Samenleving

Vruchtbare samenwerking tussen SPIE en Stichting Museum voor Industrie & Samenleving

Een museumcomplex waarbij beleving, verwondering, ontdekking en schoonheid centraal staan C-City: astronomisch

Stichting Museum voor Industrie en Samenleving, in de publieksmond ook wel Discovery Center Continium genoemd, vond een vruchtbare samenwerking met de provincie Limburg, de gemeente Kerkrade en Red Dot organisatie. En met SPIE, die onder andere werkzaamheden gaat verrichten als sanitair, brandbestrijding, verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, toegangscontrole, beveiliging, communicatie en liftinstallaties. C-City wordt naar verwachting op 23 oktober geopend.

Het centrum van Kerkrade maakt op dit moment een metamorfose door. De stad herrijst spectaculair uit het stof met een aantal in het oog springende projecten. C-City wordt het nieuwe museumkwartier dat ongetwijfeld internationaal hoge ogen zal gooien met een ingenieuze uitbreiding van het in 1998 gebouwde Discovery Center. Het omvat een designmuseum, een langwerpig kantoor–en conferentie-gedeelte en de uit gespoten beton opgetrokken bol Columbus.
Hierin kijkt men van bovenuit diep de aarde in en kan men zich in het bovenste deel vergapen aan geprojecteerde 3D-films van National Geographic. Een museumcomplex waarbij beleving, verwondering, ontdekking en schoonheid centraal staan.

Een goed geoliede samenwerking

SPIE is verantwoordelijk voor de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en transportinstallaties. “Dit is een schoolvoorbeeld van een goed geoliede samenwerking die in een krap bemeten tijd snel, flexibel en in een goede sfeer plaatsvindt”, zegt directeur Hans Gubbels al lopend tussen de bouwactiviteiten, die in oktober afgerond moeten zijn. C-City is ‘on-Nederlands’ qua grootte en gekozen thematiek. Het is werelds. Hoewel? Met een adembenemend planetarium overstijgt het het aardse zelfs. Astronomisch.

De contouren van het nieuwe museumkwartier C-City worden zichtbaar. Jo Geuskens, verantwoordelijk voor het elektrotechnische gedeelte van de klus, glundert als hij de werkzaamheden bekijkt. “Dit zijn projecten waarbij SPIE een mooi visitekaartje kan afgeven. Meer multitechnisch gaat bijna niet.” Ook zijn collega en overall aanspreekpunt Jan Snippe, die de zorg voor de werktuigbouwkundige installaties voor zijn rekening neemt, is enthousiast over de vorderingen die er worden gemaakt. “Techniek heeft in dit museumcomplex een centrale rol en dan is het wel heel bijzonder om hier te laten zien wat wij als SPIE zoal in huis hebben”, zegt Jan lachend.

Voor Sales & Business Development Manager Paul Frissen toont de brede inzet van SPIE binnen C-City hoe veelzijdig en flexibel de organisatie is. “We weten dat we in een korte tijd een enorme prestatie moeten leveren. Iedereen is gefocust om efficiënt en goed werk te leveren. De organisatie laat in de praktijk zien dat de samenwerking ook binnen SPIE zelf goed functioneert. Hier komen diverse kwaliteiten en disciplines samen.” Directeur Hans Gubbels prijst de tot nu toe geleverde prestaties van SPIE. “De lijnen zijn kort in dit niet-alledaagse project dat zich qua presentatie en gekozen thematiek beslist kan gaan meten met de museale wereldtop. De verwachtingen zijn hooggespannen. Er bestaan in een dergelijk project geen details. Alles is belangrijk.”

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Paul Frissen

+31 (0)6 13752814 paul.frissen(at)spie.com