Menu Search

Home Projecten Vestiging van SPIE in Terneuzen uitgelicht in ScheldeXpress

Vestiging van SPIE in Terneuzen uitgelicht in ScheldeXpress

SPIE Nederland B.V. werkt vanuit haar nieuwe vestiging op het Maintenance Value Park in Terneuzen voor klanten in de marktsegmenten e-fficient buildings en Industry services. In dat laatste segment is voor de business unit Engineering een belangrijke rol weggelegd. Het nieuwe gebouw beschikt naast kantoorruimte ook over een grote, inpandige werkplaats waar het marktsegment Industry services gebruik van maakt. Harjon Spakman werkt er als werkvoorbereider. Een uitdagende functie waarvoor hij vaak op locatie in Zeeuws-Vlaanderen aan het werk is. “Ik weet ‘s morgens nooit precies hoe mijn dagindeling eruitziet. Daar moet je tegen kunnen. Maar dat maakt het werk ook zo leuk.”

Technisch dienstverlener

SPIE is een technisch dienstverlener en georganiseerd rond vier marktsegmenten: Industry services, e-fficient buildings, Energies en Smart city. De focus ligt op het engineeren, bouwen, onderhouden en optimaliseren van industriële processen, terugwinnen van energie en het duurzaam beheren van technische installaties.

Onderhoudsstop

Het werk is heel afwisselend, vertelt Harjon. “De onderhoudsstops op de fabrieken vind ik erg leuk om te doen. Het betekent dat we veel werk verzetten in korte tijd. We weten langer van tevoren wanneer een onderhoudsstop is gepland. We gaan al vroeg aan de slag met de voorbereidingen zoals werktekeningen maken, begrotingen opstellen en materialen bestellen. We stemmen de werkzaamheden af met de klant en als de stop begint, dragen we het werk over aan de collega’s die de uitvoering op zich nemen. Na de oplevering van het werk ronden we het project af door de administratie op orde te maken. Dit alles maakt het werk heel dynamisch, zeker omdat de reguliere onderhoudswerkzaamheden ook blijven doorgaan. Als werkvoorbereider ben je dus met meerdere projecten en onderhoudswerkzaamheden bezig. Je moet snel kunnen schakelen. Naast het zorgen dat alles soepel loopt, is het belangrijk om steeds mee te denken hoe wij het samen steeds beter kunnen doen, als team voor onze klanten.”

Mogelijkheden genoeg

Harjon heeft zelf een opleiding Elektrotechniek niveau 4 gedaan en groeide door. “Ik startte als monteur, in de calculatie en de werkvoorbereiding. In de avonduren deed ik later een Hbo-opleiding. In 2017 ging ik aan de slag bij SPIE als werkvoorbereider. Een bedrijf waar ik het enorm naar mijn zin heb. Leuke collega’s om mee samen te werken, van jong tot oud. We hebben een goede werkmentaliteit: hard werken, met een geintje op zijn tijd. Dat past goed bij mij. En als je ideeën hebt om het anders aan te pakken of zaken wilt ontwikkelen, dan staan ze daar open voor bij SPIE. Als je laat zien dat je initiatief toont, dan biedt het bedrijf genoeg mogelijkheden, ook op het gebied van opleidingen.”

Nieuwe collega’s gezocht

Om de ambities waar te maken, is SPIE altijd geïnteresseerd in nieuwe talenten. Petra Nauta is als HR adviseur voor de vestiging in Terneuzen op zoek naar nieuwe collega’s. Van leerling monteurs tot projectmanagers in de elektrotechniek. En van designer tot projectleider in de diverse disciplines
binnen de afdeling Engineering van SPIE. Je komt terecht in een bedrijf dat jou uitdaging biedt. “Wij bieden je niet gewoon een baan, want we zijn niet ‘gewoon een bedrijf’ en zoeken niet ‘gewoon een medewerker’. Dagelijks moeten wij het verschil maken bij onze klanten en op onze top presteren. Dat vragen wij van al onze medewerkers. Onze organisatie biedt je daarbij volop mogelijkheid om je te ontwikkelen.”