Menu Search

Home Projecten Strategisch volwaardig partnership voor Groba

Strategisch volwaardig partnership voor Groba

Klantenwensen en -eisen tijdens de engineeringsfase besproken

In 2012 vierde machinebouwer Groba in Ittervoort haar vijfendertig jarig jubileum. Gespecialiseerd in machines voor de kaasverwerkende industrie levert Groba wereldwijd aan klanten met specifieke wensen. Continu innoveren is een van de speerpunten van het beleid. Dat is nodig vanwege de vele verschillende soorten kazen per land, maar ook de steeds strenger wordende eisen op het vlak van hygiëne en snelheid van produceren. Groba heeft in 2013 vanuit de strategic sourcing gedachte een aantal activiteiten geoutsourcet aan preferred suppliers die actief mee moeten denken in het verbeteren van machines. Op deze manier maakt Groba vaste kosten variabel. Besturingstechniek is een van deze specialisaties.

De samenwerking

De samenwerking met SPIE Van de Meerakker heeft zich in de loop van de jaren vanzelf ontwikkeld tot een strategisch volwaardig partnership. Om met SPIE Van de Meerakker als preferred supplier voor besturingstechniek verder te gaan was een vanzelfsprekende beslissing.

Proactive houding, expertrol heeft geleid tot preferred supplier voor Groba

“SPIE van de Meerakker neemt als preferred supplier haar rol waardoor wij onze doelstellingen makkelijker kunnen behalen. Korte lijnen, proactieve houding, gewend zijn om probleemoplossend te werken en meedenken over innovatie zijn hier de bouwstenen. ”

Paul Pouwels
Director Finance & HRM
GROBA B.V.

Probleemstelling

De klanten vragen ontfolie-, ontkorstings, kaassnijmachines en raspmachines, standalone of complete productielijnen, van relatief eenvoudig tot high-end oplossingen. Deze machines moeten voldoen aan internationale standaarden op het gebied van hygiëne en veiligheid en moeten steeds nauwkeuriger (vastgewicht) en sneller produceren. Daarnaast is er een trend zichtbaar dat de door de klant geëiste levertijd steeds korter wordt.

Oplossing

Om de expertrol van SPIE Van de Meerakker optimaal in te zetten, worden de klantenwensen en -eisen aan te tekentafel van Groba met SPIE Van de Meerakker besproken. Tijdens het realisatietraject is er frequent contact tussen beide bedrijven om eventuele aanpassingen in goed overleg en tijdig door te spreken.

Resultaat

Deze integrale aanpak zorgt ervoor dat Groba geen logistieke en technische zorgen op het vlak van panelenbouw heeft. De kennis en ervaring zorgen ervoor dat Groba aan de steeds korter wordende levertijden kan voldoen met behoud van innovatie. En dat betekent een indirect kostenvoordeel; de kostbare tijd van Groba medewerkers wordt ingezet voor de core business.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Lies Schöneburg

0495-456111 lies.schoneburg(at)spie.com