Menu Search

Home Projecten SPIE vangt pieken en dalen bij Ottobock op

SPIE vangt pieken en dalen bij Ottobock op

De samenwerking is nog maar net van start gegaan, maar de eerste ervaringen zijn positief. De flexibele schil die de business unit Planatec realiseert vangt de onregelmatige productie op.

Ottobock is een Duits bedrijf en marktleider op gebied van technische orthopedie en revalidatiehulpmiddelen zoals prothesen, braces en orthesen, rolstoelen, buggy’s. De bevlogen medewerkers van Ottobock zien het als een persoonlijk doel om het verschil te maken bij mensen die afhankelijk zijn van één van Ottobocks medische producten.

Voor het moederbedrijf in Duderstadt, Duitsland ontwikkelt en produceert Ottobock Equipment hoogwaardige machines en totaaloplossingen voor orthopedische werkplaatsen en scholen waar orthopedisch technologen worden opgeleid. Een orthopedische werkplaats kan worden opgebouwd met o.a. uit diverse schuur- en freesmachines, vacumeerapparaten, speciale werktafels voor lamineren en dieptrekken, gipsdroogovens, etc.

Noortje Schoenmaker, Operations Manager bij Ottobock Equipment: “De producten die we maken worden veelal in projectverband verkocht, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe orthopedische werkplaats wordt ingericht. Dit betekent dat de productie te maken heeft met pieken en dalen. Om hiermee om te kunnen gaan, wordt er in piektijden gewerkt met een flexibele schil. Begin 2019 hebben we voor de uitbreiding van de flexibele schil contact gelegd met SPIE Nederland B.V. Onze ervaringen zijn zeer positief, de monteur van SPIE draait goed mee op de assemblage afdeling. De korte lijnen in de communicatie met de lokale vestigingsmanager dragen bij aan een goede samenwerking”.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Maykel van Berkel

+31 (0)6 22075226 maykel.vanberkel(at)spie.com