Menu Search

Home Projecten SPIE-team klaart complexe hoogspanningsklus in Limburg

SPIE-team klaart complexe hoogspanningsklus in Limburg

In juni begonnen ze met de voorbereidingen, afgelopen vrijdag is de uitvoering afgerond: het terug aanbrengen van de topbliksemdraad tussen de masten tussen Boekend en Blerick. Het was een lastige klus, want de drie kilometer lange draad moest over een snelweg, het spoor, een industrieterrein en een gebied met moestuintjes. Een gedegen afstemming en een goed teamwerk, zorgde voor een soepel verloop.

Het team van SPIE werkte in twee weekendnachten om de bliksemdraad over de snelweg en het spoor te trekken. “Vooral de snelweg was een aardige onderneming, aangezien we de A73 vlak bij de aansluiting op de A67 kruisten”, vertelt Jeroen van Beek, projectleider van SPIE. In totaal werden 8 rijstroken, 2 toe- en afritten afgesloten en het verkeer omgeleid. Jeroen: “Het verkeer werd helemaal stilgelegd en wij kregen een kwartier de tijd om de draden van twee masten te koppelen en omhoog te trekken.” Ook het spoor werd in een nacht overgestoken. Hier kon worden meegelift op een buitendienststelling van andere spoorwerkzaamheden. Op beide locaties maakte SPIE gebruik van een rollengordijn, om de veiligheid te garanderen.

Rollengordijn

Een gebied met moestuintjes, waar je liever niet met een lange draad in wilt komen, moest ook worden overgestoken. Hiervoor gebruikte SPIE de loopkat van het rollengordijn. Zo kon de draad via de bestaande hoogspanningsgeleiders overgebracht worden.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Peter Paasse

+31 (0)6 108 791 53 p.paasse(at)spie.com