Menu Search

Home Projecten SPIE Fire Protection & Security garandeert veiligheid en continuïteit bij Radboud Universiteit

SPIE Fire Protection & Security garandeert veiligheid en continuïteit bij Radboud Universiteit

Huisinstallateur Croonwolter&dros heeft het onderhoud en beheer van de watervoerende sprinklerinstallaties op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen uitbesteed aan SPIE Fire Protection & Security in Tilburg. Het gaat om zo’n veertig gebouwen.

“Naast het jaarlijks onderhoud begeleiden wij de twee halfjaarlijkse inspecties van de sprinklerinstallaties”, vertelt Walther Eras, Accountmanager van de afdeling Fire Protection & Security in Tilburg. “Tijdens deze inspectie worden alle sprinklerinstallaties technisch beproefd en wordt er op ruimteniveau gekeken of er aanpassingen nodig zijn, bijvoorbeeld als gevolg van (interne) verbouwingen. Daarnaast testen wij iedere twee weken de werking van het sprinklersysteem door middel van een brandsimulatie per alarmklep, zodat de Radboud Universiteit bij daadwerkelijke brand niet voor verrassingen komt te staan.”

De sprinklerinstallaties zijn CMSA (Controle Mode Sprinkler Application) gecertificeerd en detecteren, signaleren, controleren bestrijden een eventuele brand. In de meeste gevallen is de activering van enkele sprinklers al voldoende om een beginnende brand onder controle te krijgen. Zo wordt de gevolgscahde tot een minimum beperkt. Dankzij deze sprinklerinstallaties mag de Radboud Universiteit bovendien tot 10.000 m2 ongecompartimenteerd bouwen en dat brengt een grote indelingsvrijheid met zich mee.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Rob Willems

+31 (0)13 578 42 70 rob.willems(at)spie.com