Menu Search

Home Projecten SPIE en TU Delft verbinden zich voor de komende tien jaar

SPIE en TU Delft verbinden zich voor de komende tien jaar

Op 20 december 2017 vond de ondertekening plaats van het 10-jarig onderhoudscontract door TU Delft en SPIE. Het betreft een multidisciplinair contract voor het uitvoeren van elektrotechnische, bouwkundige en werktuigbouwkundige activiteiten.

De business unit Technisch Beheer in Delft voert al meer dan 20 jaar installatiewerkzaamheden uit bij TU Delft. De meest bekende gebouwen die onderdeel uitmaken van het perceel (ter grootte van 264.000 m2/bvo) zijn Bouwkunde, Mechanical, Maritime and Materials Engineering (3ME) en Industrieel ontwerpen.

Focus
Het nieuwe contract heeft focus op verduurzaming van de gebouwen, energieverlaging, predictive maintenance concepten en het realiseren van hoogwaardige werk- en leefomgeving voor studenten, bezoekers en medewerkers.

Deze doelstellingen worden in het nieuwe contract bereikt door partnership tussen SPIE en TU Delft en vooraanstaande kennisleveranciers die zich in deze werkgebieden hebben bewezen.

TU Delft heeft ambitieuze plannen om met de groei van het aantal studenten, het aantrekkelijker maken en verduurzamen van de campus, mondiaal tot de top te blijven behoren.

SPIE heeft zich duidelijk geprofileerd als de partij die ook bereidt is te investeren om gezamenlijk de doelen te behalen en te leren te groeien naar een integrale invulling van onderhoud en one-stop shop model.

Van aansturen naar besturen
De vastgoedafdeling van TU Delft, Facilitair Management en Vastgoed (FMVG), is een organisatie in beweging, die een helder omkaderde groeiambitie heeft. Gedurende een transitietraject van 4 jaar zal de afdeling Beheer en Onderhoud binnen FMVG transformeren van een operationeel gestuurde organisatie naar een regieorganisatie, oftewel “van aansturen naar besturen”. SPIE zal een belangrijk aandeel hebben in deze transformatie.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Michel Korstanje

+31 (0)6 109 616 72 michel.korstanje(at)spie.com