Menu Search

Home Projecten Nieuwe Botlekbrug nu grootste en hoogste hefbrug van Europa

Nieuwe Botlekbrug nu grootste en hoogste hefbrug van Europa

In 2015 werd de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. Het consortium A-Lanes A15 was verantwoordelijk voor 85 kilometer extra rijstrooklengte en een nieuwe, bredere en hogere Botlekbrug. De Botlekbrug was een knelpunt voor vrachtverkeer en scheepvaartverkeer, omdat hij te smal en te laag was.

Bij de bouw van de brug werkt A-Lanes A15 nauw samen met Waagner Biro Bridge Systems. Als onderaannemer van Waagner Biro Bridge Systems was SPIE verantwoordelijk voor de energie-installatie en besturing van de elektrische aandrijving van de nieuwe Botlekbrug, dat nu de grootste en hoogste hefbrug van Europa is.

 

Toen de bouw bijna afgerond was, bedacht een groep medewerkers van SPIE een ludieke stunt: gewapend met auto’s, busjes, een vrachtwagen, vlaggen en de bijbehorende PBM’s werden de medewerkers gefotografeerd terwijl de brug – onder zware veiligheidseisen – omhoog ging. Op het moment dat het wegdek in de top zat, werden foto’s gemaakt vanuit een hoogwerker. Hiermee zijn de medewerkers een van de eersten en waarschijnlijk ook de laatsten die ooit op een brugdek mee omhoog mochten.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Danny Boer

+31 (0)6 512 195 96 danny.boer(at)spie.com