Menu Search

Home Projecten MECC Maastricht

MECC Maastricht

Upgrade en uitbreiding van het congres- en beurzencentrum

Total make-over

De komende jaren wordt MECC Maastricht op alle fronten gemoderniseerd. Naast de uitstraling en bouwkundige schil krijgen ook de functionaliteiten in het complex een upgrade. SPIE haalt alles uit de kast om de make-over vlekkeloos te laten verlopen. Want het MECC blijft tijdens de verbouwing namelijk gewoon open. Evenementen moeten probleemloos en zonder ongemakken doorgaan. Het is dus belangrijk dat SPIE op elk moment rekening houdt met de veiligheid van de bezoekers en medewerkers van het MECC-gebouw, zorgt dat de overlast beperkt blijft en dat de werkplek zo netjes en schoon mogelijk blijft. Na een evenement wordt de verbouwing snel en hindervrij hervat. Vergelijkbare projecten verzorgt SPIE vaker, maar niet van deze omvang. In alle hoeken van het 30 jaar oude gebouw wordt gewerkt: het congresdeel, het meeting point, het forumplein en de forumpassage. Het pand wordt uitgebreid, vernieuwd en deels gerevitaliseerd. Dat vraagt om heel specifieke oplossingen, zoals led-strips in de glazen gevels en het up-to-date regelen van het klimaat. SPIE vervangt onder meer de luchtbehandelingsinstallatie, de verlichting, het brandmeldsysteem en de sprinklerinstallatie. Ook de datasystemen worden afgestemd op de eisen.

Vergelijkbare projecten verzorgt SPIE vaker, maar niet van deze omvang. In alle hoeken van het 30 jaar oude gebouw wordt gewerkt: het congresdeel, het meeting point, het forumplein en de forumpassage. Het pand wordt uitgebreid, vernieuwd en deels gerevitaliseerd. Dat vraagt om heel specifieke oplossingen, zoals led-strips in de glazen gevels en het up-to-date regelen van het klimaat. SPIE vervangt onder meer de luchtbehandelingsinstallatie, de verlichting, het brandmeldsysteem en de sprinklerinstallatie. Ook de datasystemen worden afgestemd op de eisen van deze tijd, bijvoorbeeld door narrowcasting toe te passen in het gebouw.

Een imposante opdracht waar veel energie in gaat
zitten, maar waar we ook heel veel energie van krijgen!

LEA®N

De modernisering van het MECC is een typisch ‘ONE SPIE’-project: een opdracht waar verschillende afdelingen en business units van SPIE aan meewerken. Het afstemmen van de onderlinge werkzaamheden is daarbij van cruciaal belang. Om de kwaliteit te garanderen, werkt SPIE volgens een lea®n-proces. Vooraf wordt het kwaliteitsniveau voor iedereen helder uitgewerkt met Systems Engineering, BIM en mock-ups. En tijdens het project controleert SPIE zelf de kwaliteit.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Edwin van der Knijff

+31 (0)6 204 175 43 e.vanderknijff(at)spie.com