Menu Search

Home Projecten Machineverhuizingen en modificaties met leverbetrouwbaarheid

Machineverhuizingen en modificaties met leverbetrouwbaarheid

SPIE Numac Maintenance voor Voestalpine Polynorm

Voestalpine Polynorm houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van carrosserie-delen voor de Automotive. Door de capaciteiten in verwerking van staal en aluminium te verbreden, worden de klantbehoeften omgezet in toegevoegde waarde. Als leverancier van deze klanten dient de kwaliteit van Voestalpine Polynorm haar processen, onderdelen en mensen uitmuntend te zijn en hebben zij ook operational excellence als bedrijfsstrategie. Zij werken nauw samen met haar klanten om productoplossingen op maat te ontwikkelen en zijn een “one-stop-shop” leverancier en ondersteunen de klanten in de gehele waardeketen. Voestalpine Polynorm heeft productielocaties in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Met de huidige 6 persenstraten in Nederland (4,000-20,000 kN) en een productiecapaciteit van 165.000 m2 perst en assembleert Voestalpine Polynorm staal en aluminium tot klant specifieke carrosseriedelen.

Problematiek

Om aan de vraag van morgen te blijven voldoen wil Voestalpine Polynorm een optimale flexibiliteit gericht op de klantvraag en een efficiënt gebruik van de bestaande persen geborgd hebben. Om dit te realiseren heeft Voestalpine Polynorm ervoor gekozen om de 1 van de persstraten opnieuw in te richten en deels te modificeren waarbij het verplaatsen van een aantal persen naar een nieuwe fabriekshal ook een onderdeel was. De uitlevering van orders naar klanten mocht tijdens dit proces niet of nauwelijks onderbroken worden; er moest daarom een scenario komen waarin de doorlooptijd zo kort mogelijk was en waarbij er zo min mogelijk verstoring zouden zijn van de technische organisatie in verband dit project. Voestalpine Polynorm is niet in gelegenheid om zelf technische capaciteit vrij te maken om het project te eigenhandig uit te voeren.

SPIE als coördinerende en uitvoerende maintenancespecialist

“SPIE Numac Maintenance heeft wederom haar rol als coördinerende en uitvoerende maintenancespecialist op Wtb en E vlak waargemaakt. Zij begrijpt precies hoe Voestalpine Polynorm opereert en schakelt op de juiste manier bij onvoorziene gebeurtenissen met het einddoel voor ogen.”

Marcel Jaspers Focks (l)
Jelte Vissers

Oplossing

Voestalpine Polynorm heeft de oplossing gezocht in een goede categoriestrategie waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die één of twee leveranciers bieden. Zo ook voor de categorie maintenance. Samen met huisleverancier SPIE Numac Maintenance is gekeken hoe de gewenste kwaliteiten, werktuigbouwkunde (modificatie, assemblage en pipefitting) en elektrotechniek, ingezet kon worden. Er is door SPIE een groep technici met een coördinator samengesteld. Deze groep is door SPIE door middel van Toolboxen op de hoogte gesteld van de veiligheidsaspecten.

Een deel van de technici zijn in de Numacademy bijgeschoold op het gebied van pipefitting. SPIE heeft verdere randvoorwaarden verzorgd zoals veiligheidsmiddelen, omkleedfaciliteiten en extra gereedschap. Dagelijks was er een coördinator ter plaatse die zorgde voor de juiste bezetting, afspraken, administratieve afhandeling.

SPIE-Industry Services-Voestalpine Polynorm -1

Resultaat

Het gehele project is conform tijd, budget en specificaties in 13 weken met 30 technici uitgevoerd. De werkzaamheden konden direct opgestart worden omdat alle technici ruim voor het project de juiste instructie en veiligheidsopleidingen hadden gekregen. De coördinerende rol van SPIE heeft ertoe bijgedragen dat Voestalpine Polynorm zich kon focussen op de overige productieprocessen omdat hij de werkwijze en belangen goed kent van Voestalpine Polynorm. Door grote flexibiliteit en de brede kennis en ervaring van de SPIE technici kon er met de wisselende behoefte in hoeveelheid technici, gewenste capaciteiten en werktijden goed worden gereageerd.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Maas-Jan Smit

+31 (0)6 12734806 maasjan.smit(at)spie.com