Menu Search

Home Projecten Bijzondere samenwerking op de TU Eindhoven

Bijzondere samenwerking op de TU Eindhoven

Een sterk team waarbij partnership heel belangrijk is

"Deze bijzondere vorm van samenwerking waarbij geen sprake is van concurrentiebelang, leidt tot efficiënter werken en draagt bij aan hetgeen wat voor de TU/e belangrijk is: continuïteit en veiligheid.” Zo omschrijft Rene van Luijn, Business Unit Manager bij SPIE, de samenwerking tussen SPIE en collega-bedrijven als Strukton, Honeywell en Heijmans.

SPIE was binnen de opdracht verantwoordelijk voor de werkzaamheden aan alle werktuigbouwkundige installaties van de TU/e, zoals klimaat-, water- en gasinstallaties, meet- en regelinstallaties en warmte- en koude opslag. De WKO (warmte- en koude opslag) installatie van de TU/e is overigens één van de grootste van Europa. Belangrijkste doel van dit project was om de klant te ontzorgen en een goede leefomgeving creëren voor studenten en iedereen die werkzaam is op de TU/e.

De ervaring en know-how van SPIE doorslaggevend voor TU/e

Ronald van Nattem, Hoofd Beheer en Onderhoud aan de TU/e: “De ervaring en know-how van SPIE heeft ons ertoe doen besluiten dat SPIE de meest geschikte partner is om dit project over te nemen. Nadat het contract met Imtech werd opgezegd vanwege het faillissement van het bedrijf, moesten de zeilen worden bijgezet om veiligheid en continuïteit te waarborgen. De vier Imtech medewerkers die op dit project werkzaam waren, werken nu nog steeds aan het project, maar dan nu onder de vlag van SPIE.”

Lees meer over onze onderhoud services