SPIE wint Rijkswaterstaat prestatiecontract kunstwerken Noord-Nederland

lines-animated
SPIE Rijkswaterstaat Noord-Nederland

SPIE gaat het areaal in Noord-Nederland met district West (Friesland) en Oost (Groningen en Drenthe) vijf jaar lang onderhouden. Dit contract betreft de kunstwerken van Rijkswaterstaat zoals een vijftal ‘akwaducten’, zeven beweegbare bruggen en zeventig onderdoorgangen. Ook de openbare verlichting langs op-, afritten en rijkswegen is onderdeel van de scope.

In de transitieperiode neemt SPIE het areaal over en richt zij haar assetmanagement-organisatie in. Per 1 juli start de uitvoering van de werkzaamheden. De prestatie van de kunstwerken wordt geanalyseerd en het bijpassend onderhoud wordt uitgevoerd. Ook kritieke onderdelen worden geanalyseerd en data wordt hierin uitgelezen. Patronen en intervallen van deze data tonen de conditie van de onderdelen van de kunstwerken. Dit voorspellend onderhoud is een aanvulling op preventief onderhoud. Door voorspellend onderhoud toe te passen, wordt voorkomen dat installaties te vroeg worden vervangen of monteurs te vaak moeten rijden om storingen op te lossen. Voorspellend onderhoud zorgt dus ook voor een bedachtzamer milieu, energiebesparing en daarmee dus ook een CO2 reductie in de activiteiten van SPIE en van de objecten en installaties van Rijkswaterstaat.

Als systeemintegrator beschikt SPIE over de juiste multidisciplinaire kennis, met name op het gebied van industriële automatisering, mechanische en elektrische engineering en cyberbeveiliging.

Robbert de Ridder, manager assetmanagement bij SPIE is enthousiast: “Door onze lokale kennis, ons vakmanschap en het toepassen van voorspellend onderhoud op andere arealen van Rijkswaterstaat, hebben wij dit contract gewonnen. Hiermee kunnen we de relatie met de klant verder uitbouwen en de doelstellingen van Rijkswaterstaat verder ondersteunen en een ontwikkeling door laten maken. Data driven assetmanagement helpt mee aan een verhoogde beschikbaarheid van de civiele kunstwerken en openbare verlichting.”

Tendermanager bij SPIE Rick Schuller vult aan: ”Door het verwerven van deze opdracht, slaan we onze vleugels uit waardoor er een nog betere landelijke spreiding van SPIE met haar expertise in bruggen, sluizen en gemalen ontstaat.”

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.