SPIE als eerste ISO 55001 gecertificeerd in de connectivity markt

Assetmanagement SPIE
lines-animated

Met haar assetmanagement-systeem, ondersteunt SPIE nog beter de prestaties van de assets van haar klanten. SPIE heeft in opdracht van de Centrale Informatiediensten van Rijkswaterstaat een nieuw systeem voor assetmanagement ontwikkeld. Het systeem is in een periode van 9 maanden opgezet. Dit systeem vergemakkelijkt onder andere de overgang van correctief naar preventief onderhoud. Na een succesvolle audit heeft certificeringsbureau Dekra het ISO 55001 certificaat aan SPIE toegekend.

SPIE gebruikt dit assetmanagement systeem in het Field Services contract van Rijkswaterstaat Centrale Informatiediensten, waarvoor SPIE landelijk meer dan 4.500 kilometer glasvezelkabel en circa 70.000 netwerkcomponenten onderhoudt. Deze vormen een vitale infrastructuur voor het land en garanderen de beschikbaarheid en toegankelijkheid van tunnels, bruggen, sluizen, slagbomen, scheepvaartroutes, wegen en kantoren.

Na een periode van 9 maanden waarin de organisatie en processen van het asset management systeem in nauwe samenwerking met het team van Rijkswaterstaat zijn uitgewerkt en geïmplementeerd, is SPIE in september 2020 met haar werkzaamheden begonnen. Tot januari heeft het team de tijd gekregen om zich voor te bereiden op de audit van Dekra op het assetmanagementsysteem. SPIE is hier met vlag en wimpel in geslaagd en voldoet met haar managementsysteem aan de internationale norm ISO 55001.

John Besamusca, Business Unit Manager bij SPIE, zegt: “Ik ben erg trots op het team. Niet alleen zijn we het eerste bedrijf in Nederland dat deze certificering op het gebied van connectiviteit behaalt, maar we maken ook onze belofte waar dat we aantoonbaar waarde kunnen creëren uit de digitale assets van Rijkswaterstaat. We zullen blijven innoveren op het gebied van processen en diensten om zo bij te dragen aan de ambitieuze doelstellingen van onze klant.”

ISO 55001 is een norm voor assetmanagement die als belangrijkste doel heeft bedrijven te helpen de levenscyclus van hun assets effectiever te beheren. Door ISO 55001 te implementeren, hebben bedrijven een betere controle over hun dagelijkse activiteiten, behalen ze een beter rendement op hun activa en verminderen ze de totale risicokosten.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website