SPIE en MCS intensiveren samenwerking op het gebied van Private LTE en 5G

lines-animated
Ondertekening SPIE MCS

SPIE en MCS, specialist in private netwerken en Managed Internet of Things (IoT)-oplossingen, hebben hun samenwerking op het gebied van Private LTE (4G) en 5G geïntensiveerd. De twee bedrijven gaan samenwerken om organisaties te voorzien van veilige en duurzame Private LTE en 5G-oplossingen voor missie- en bedrijfskritische processen.

Al jarenlang hebben SPIE en MCS met succes private netwerken geïmplementeerd en geleverd aan diverse klanten in verschillende sectoren, waaronder de zorg, overheid en industrie. Deze twee ambitieuze partners bundelen nu hun krachten om organisaties te voorzien van geavanceerde communicatieoplossingen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.

Deze samenwerking stelt SPIE in staat om haar uitgebreide dienstverlening verder uit te breiden, met end-to-end oplossingen voor IoT, mobiele bereikbaarheid en securitysystemen. Voor MCS markeert deze samenwerking een belangrijke stap voorwaarts om hun bereik als private netwerkexpert verder uit te breiden.

De kern van deze samenwerking is gebaseerd op een gedeelde visie over de impact van IoT-innovaties. SPIE en MCS zullen hun gespecialiseerde kennis en sectorervaring combineren om organisaties nog effectiever te bedienen en te ondersteunen bij de implementatie van betrouwbare technologieën.

Datacommunicatie van hoge kwaliteit

Draadloze netwerken spelen een cruciale rol in essentiële bedrijfsprocessen. Terwijl deze netwerken voorheen alleen werden ingezet voor mobiele communicatie, biedt Private LTE nu de mogelijkheid om data te ontsluiten via het netwerk. Hierdoor kunnen organisaties profiteren van slimme sensoren, zorg apps en moderne werkomgevingen.

Het is van uiterst belang dat deze bedrijfskritische processen plaatsvinden binnen een afgeschermd en veilig netwerk. Een Private LTE-netwerk voldoet aan deze strenge eisen en is bovendien schaalbaar en klaar voor de toekomst (5G-ready). Met een Private LTE-netwerk bieden SPIE en MCS een alles-in-één oplossing voor de communicatie- en verbindingsbehoeften van organisaties, zonder invloed van externe storingsbronnen.

Samenwerken is succes

Marc Vekemans, Business Unit Manager pLTE bij MCS, over de samenwerking:

“Wij zijn verheugd om deze intensieve samenwerking met SPIE uit te bereiden met private netwerken, te beginnen met private LTE en in de toekomst met private 5G of een hybride vorm. Door onze kennis en operationele ondersteuning op het gebied van private netwerken te delen, wordt SPIE in staat gesteld om zich meer te concentreren op kansen en oplossingen die anders onzichtbaar zouden blijven.”

John Besamusca, Business Unit Manager binnen de ICT-divisie van SPIE voegt hieraan toe:

“Om onze klanten en opdrachtgevers betrouwbare, lange termijn dienstverlening te kunnen blijven bieden, hebben wij strategische, innovatieve en betrouwbare partners nodig. MCS is zo'n partner, en wij zijn blij dat wij onze kennis, ervaring en innovatiekracht op het gebied van Private Mobile Networking in dit strategische partnerschap kunnen bundelen om nog doeltreffender te kunnen opereren in deze markt.“

De intensivering van de samenwerking tussen SPIE en MCS markeert een belangrijke mijlpaal in de gezamenlijke inzet voor het leveren van geavanceerde, veilige en duurzame communicatieoplossingen voor organisaties in uiteenlopende sectoren.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.