Verlichting

lines-animated
Led verlichting Green Fox

De nood om minder grondstoffen te gaan gebruiken en minder afval te produceren om onze wereld gezond te houden, is hoog. Nog vaak worden prima werkende verlichtingsinstallaties compleet vervangen. Wordt echter slechts een aantal onderdelen vervangen, dan is de levensduur vaak veel groter. Vele gebouwen in Nederland worden nog steeds verlicht door middel van TL-verlichting. Een niet-duurzame oplossing, maar de experts van SPIE bouwen bestaande installaties om tot een duurzamer alternatief: ledverlichting. Dit zorgt voor minder CO2 en, op den duur, een flinke energiebesparing.

Duurzaam en sociaal

Of het nu gaat om een kantoorpand, een sporthal, een gevangenis, een distributiecentrum, een fabriek of een onderwijsgebouw, de specialisten van SPIE leveren met deze circulaire oplossing een essentiële bijdrage aan een duurzame en energiezuinige toekomst. De ledverlichting van SPIE draagt bij aan een groener energielabel, voldoet aan wet- en regelgeving en kost gemiddeld 40% minder energie dan gewone verlichting. De huidige armaturen worden omgebouwd voor TL-verlichting door middel van een ‘social return’ oplossing, namelijk door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Led verlichting

Gezonde gebouwen van A tot Z

De oplossingsgerichte aanpak van SPIE draagt bij aan een gezonder binnensysteem. Of het nu gaat om een school of een kantoorpand, de flikkervrije verlichting zorgt voor minder vermoeide ogen, productievere mensen en een hogere concentratie. Gekoppeld aan een smart gebouwbeheersysteem kan het nog veel minder energiekosten opleveren. Zo zijn niet alle gebouwen te allen tijde volledig bezet. Met de koppeling tussen het gebouwbeheersysteem en onder andere de ledverlichting, kunnen bepaalde ruimtes gedeactiveerd blijven tot een bezoeker zich aandient. Wanneer je dit koppelt aan aanwezigheidssystemen, brandcentrales, airflow en CO2-meting, kan een pand nog efficiënter en zuiniger met energie omgaan.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website