Meet- en regeltechniek

lines-animated
Meet- en regeltechniek

Voor de duurzame optimalisatie van gebouwen is goed onderhoud van groot belang. Het is dus wenselijk om altijd inzicht hebben in de technische prestatie van de gebouwinstallaties. Of het nu gaat om energiestromen, een beveiligingssysteem, meet- en regeltechniek, klimaattechniek, verlichting of ventilatie, de experts van SPIE kunnen adviseren over gebruiksvriendelijke en duurzame toepassingen voor alle gebouwgebonden installaties.

Duurzame gebouwen

Wij richten zowel de werktuigbouwkundige als elektrotechnische installaties zo in dat deze niet alleen langer meegaan, maar ook dat ze bijdragen aan het verduurzamen van het gebouw. Dit kan enerzijds zijn door het installeren van duurzame apparatuur zoals warmtepompen, energiezuinige HVAC- klimaatsystemen en virusvrije ventilatiesystemen. Anderzijds werken we met sensoren om installaties uit te lezen, op elkaar af te stemmen om zo voorspellend onderhoud uit te voeren en installaties energie-efficiënt te laten werken. We zijn hierin van alle markten thuis, van scholen tot voetbalstadia, fabrieken en kantoren. Zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Bij SPIE zetten we altijd een extra een stap door het onderhouds- en het conditiemanagement op een duurzame wijze uit te voeren, zodat de efficiency van het gebouw bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Totaalbeheer

De regie van ieder gebouw kan volledig uit handen worden gegeven aan SPIE, wij bieden het totaalbeheer. Om de diverse gebouwgebonden installaties in optimale conditie te houden wordt een onderhoudsplan opgesteld door onze maintenance engineers. In dit meerjarig onderhoudsplan worden de bestaande assets meegenomen op een doelmatige manier, met als prioriteit de business van de klant continueren en te optimaliseren. Wij verdiepen ons in de klant en de processen. Dit nemen we mee in een op de klant toegesneden geruisloze dienstverlening die functioneert als een verlengstuk binnen de organisatie van onze opdrachtgevers. Deze maatwerkoplossingen zijn altijd conform de laatste wet- en regelgeving en hebben een duurzaam karakter.

Installaties

Voor alle gebouwgebonden technieken hebben we de kennis, capaciteit en ervaring in eigen huis. Met onze integrale onderhoudscontracten brengen we gebouwinstallaties in goede conditie, vandaag en in de toekomst. Met de kennis van de laatste wet- en regelgeving staan onze maintenance engineers dagelijks klaar voor onze klanten. Wij dragen zorg voor de wettelijke- en veiligheidsvoorzieningen als facilitair regisseur en zorgen daarbij dat productieprocessen en -onderhoud optimaal verlopen. Het gehele onderhoudsmanagement kan uit handen worden gegeven, vanaf de ontwikkeling van een onderhoudsplan tot aan de implementatie. Daarna stopt het natuurlijk niet: installaties kunnen ook door ons geïnspecteerd worden. Zo worden bijvoorbeeld al onze loodgieterswerkzaamheden door gecertificeerd personeel uitgevoerd en zorgen we onder andere voor legionellabeheer en drinkwaterveiligheid. Alles is gericht op het uiteindelijke doel: een veilig, efficiënt en betrouwbaar gebouw.

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website