Gebouwbeheersystemen

Van gebouwautomatisering tot een smart building

lines-animated
Gebouwbeheersysteem

Net zoals we zelf elk project efficiënt uitwerken, zo maken we ook het beheer van gebouwen efficiënter. De expertise van SPIE gaat verder dan alleen het installeren en onderhouden van de gebruikelijke gebouw gebonden installaties, we integreren installaties ook naar één beheersysteem. Door middel van gebouwautomatisering optimaliseren en integreren we het beheer van onder andere elektrotechnische installaties, klimaatinstallaties, toegang-, beveiliging- en de netwerkinfrastructuur. Internet of Things maakt de mogelijkheden van technisch gebouwbeheer eindeloos. Welke weg we samen nemen? Daarover denken we graag mee, vanaf het begin.

Gebouwautomatisering

Doordat we alle kennis in huis hebben op het gebied van klimaatbeheersing, beveiliging, luchtbehandeling, elektrotechniek en andere gebouwgebonden installaties, weten wij precies wat er nodig is om de diverse installaties met elkaar te verbinden en deze te managen binnen één systeem. Door data te verzamelen en dit om te zetten in concrete informatie binnen het gebouwbeheersysteem kan een gebouw slimmer en duurzamer beheerd worden. Met de inzichten op de prestaties van installaties, de bezettingsgraad, het licht- en energieverbruik kan er vervolgens worden gestuurd op een efficiëntere inzet van de technieken. Niet alleen levert het een directe aantoonbare kostenbesparing op, het draagt ook bij aan het gebruikerscomfort en het behalen van duurzaamheidsambities.

Road to Paris

The Road to Paris

Juist op dit moment is voor gebouweigenaren en -beheerders de noodzaak groot om te verduurzamen. Kantoren moeten in 2023 voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs en minimaal energielabel C hebben. Vijf bedrijven, waaronder SPIE, zijn daarom verenigd in The Road to Paris. Samen pakken zij de verduurzaming van kantoren projectmatig aan.

Smart Buildings

Bij SPIE durven we groot te denken: dat iets gisteren niet kon, wil niet zeggen dat het vandaag niet kan. Dit geldt ook voor de digitalisering in gebouwen en het nog slimmer inzetten van gebouwinstallaties. In een smart building gaat het al lang niet meer alleen om de integratie van diverse installaties en het automatiseren van bepaalde processen. Met slimme technologieën, waaronder Internet-of-Things, draait het om de totaalbeleving in een gebouw. Door het inzetten van sensortechnologie wordt er meer data verzameld over het gedrag van gebruikers. Deze data in combinatie met de gegevens vanuit de bestaande gebouwinstallaties geeft nieuwe inzichten en trends om installaties bij te sturen. Met als gevolg ze nog slimmer te laten functioneren, dat we efficiënter onderhoud plegen en daarmee de levensduur te verlengen. Met andere woorden: de eigenaar bespaart kosten, de beheerder van het gebouw is beter in control en de gebruiker ervaart meer comfort. Wij zien een smart building niet als een doel op zich, maar juist als een middel voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen, het versterken van business modellen en het optimaal faciliteren van de gebruiker. Benieuwd hoe dit precies zit?

PULSE Core

PULSE Core is dé Building Operating Solution ontwikkeld met de nieuwste integrale inzichten. PULSE Core wordt dankzij machine learning en Artificial Intelligence elke dag slimmer, beter en waardevoller voor beheerders, eigenaren en bovenal gebruikers. PULSE Core levert waarde in de gebouwde omgeving. Waarde op het gebied van productiviteit van medewerkers, continuïteit van kritische bedrijfsprocessen, optimaal gebruik van kostbare vastgoed vierkante meters, verlenging van de levensduur van assets, aantoonbare besparing van het energieverbruik en CO₂-uitstoot, efficiënte onderhoudsproces, slimme data voor toepassingen en nog veel meer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze projecten

Bekijk alle berichten

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website