Spoedservice voor Erasmus MC

SPIE en Technische Unie klaren samen spoedklus

lines-animated
Erasmus MC

Wat is de calamiteitenservice?

Samenwerken is nu belangrijker dan ooit. Ook SPIE is een essentiële schakel in deze uitdagende tijden van corona. Voor het Erasmus Medisch Centrum heeft SPIE met spoed een Externe Triage Unit technisch ingericht. De 24/7 calamiteitenservice van Technische Unie hielp ze hierbij.

Cor Groeneweg is operationeel manager bij SPIE. “Sinds 2018 doen we het beheer en onderhoud en storingen voor Erasmus MC. Daar komen vaker spoedsituaties voor. Daarom maken we gebruik van de 24/7 calamiteitenservice van Technische Unie. Ik zie het zo: SPIE is de 24/7 calamiteitenservice van het Erasmus MC en Technische Unie is dat weer voor ons. Als wij in het weekend of in de avond worden gebeld door het ziekenhuis, dan bellen wij jullie. Het is een lifeline: als er iets stilstaat, gaat het mis. Zonder spullen kunnen we niks.”

Externe Triage Unit

“Toen we de vraag kregen van het Erasmus MC om een Externe Triage Unit technisch in te richten, moesten we direct aan de slag. Zodra duidelijk was hoe de unit werd ingedeeld, hebben we gebruikgemaakt van de 24/7 calamiteitenservice. We belden een mobiel telefoonnummer van Technische Unie dat dag en nacht wordt opgenomen. Vervolgens plaatsten we de bestelling voor het benodigde materiaal. De spullen waren binnen enkele uren geleverd.”

Alle schakels van levensbelang

“Het is een uitzonderlijke situatie, waarbij er enorm snel geschakeld moet worden. Dan is er geen ruimte voor discussie. Er mogen geen haperingen zijn: we moeten dit samen doen. Als één schakel niet werkt, ligt alles stil.”

Triage

SPIE staat dag en nacht voor het Erasmus MC klaar. Cor Groeneweg: “Het is niet alleen belangrijk om onze klant tevreden te houden wanneer we met spoed worden gebeld, het gaat om mensenlevens.”

“Daarom is de vertegenwoordiger van Technische Unie, André Batenburg, ook regelmatig bij onze vergaderingen. Zo weet hij precies wat er bij ons speelt en hoe we dingen kunnen oplossen. Dat is uitzonderlijk te noemen, maar het helpt ons om sneller te schakelen. Bij spoed is dat van levensbelang.”

Bron: Technische Unie

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website