SPIE wint aanbesteding EU-303 Stations

lines-animated
Hoogspanningsmasten

TenneT TSO heeft vandaag bekendgemaakt dat SPIE Nederland B.V. als nummer 1 geëindigd is in de Raamovereenkomst EU-303 Stations. De Raamovereenkomst EU-303 is het vervolg op de aflopende Raamovereenkomst EU-203. Tot de scope van de aflopende Raamovereenkomst EU-203 behoren de multidisciplinaire werkzaamheden op en voor 110kV, 150kV, 220kV en 380kV-hoogspanningsstations.

De komende jaren staat de energiesector voor uitdagingen. Niet alleen leidt de energietransitie tot een herstructurering van de energie-infrastructuur, maar ook uitbreiding, verzwaring of zelfs vervanging hiervan is noodzakelijk. Om de leveringszekerheid en betrouwbaarheid van het energienetwerk te behouden en zelfs te verbeteren, wil TenneT met haar EU-303 partners een langdurige en intensieve samenwerking opbouwen om de opgaven te realiseren. Hiertoe zal onder andere ingezet worden op verdere ontwikkeling van BIM (Building Information Modeling of bouwwerkinformatiemodel), standaardisatie en het gebruikmaken van een open datamodel.

De EU-303 is een bundeling van onder andere de Raamovereenkomsten EU-203, EU-235 en de EU-207 en het Veldvervangingsprogramma. Tot de scope van Inkoopprogramma EU-303 Stations behoren multidisciplinaire werkzaamheden op en voor 110kV, 150kV, 220kV en 380kV-hoogspanningsstations. Dit betreft onder andere de primaire-, secundaire-, tertiaire-, telecom-, aarding- en civiel/bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van nieuwbouw, uitbreiding, reconstructie, renovatie, amovering en vervanging van hoog- en laagspanningsinstallaties, alsmede beheer- en onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden bestaan uit engineering, realisatie, levering van (hulp) materialen, montage, testen en projectmanagement/-coördinatie.

Lotte van Eijnsbergen, tendermanager SPIE, is enthousiast: “De Raamovereenkomst EU-303 biedt vele mogelijkheden tot verdere ontwikkeling van onze organisatie en inzet van nieuwe technologieën en verdere innovaties. Denk hierbij aan BIM, Virtual Reality en datagestuurd werken. Als partner van TenneT staan wij klaar voor de uitdagingen en opgaven binnen de energiesector.”

Voor zowel het programma nieuwbouw, renovatie en stationsvervanging als het Programma Beheer & Onderhoud is SPIE nummer 1 in ranking geworden.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.