SPIE ontwikkelt circulair nieuwbouwproject

Indaver vraagt SPIE om detailengineering

Circulair project
lines-animated

Indaver, een belangrijke speler op het gebied van duurzaam afval- en grondstoffenbeheer in Europa, heeft SPIE gevraagd een deel van de engineering te verzorgen voor de bouw van een verwerkingsinstallatie in Duinkerke, die grondstoffen en energie zal halen uit gechloreerd afval. De nabijgelegen industrie zal die grondstoffen en energie gaan gebruiken. Een schoolvoorbeeld van circulaire economie.

Specifiek gaat het om de detailengineering van het stoom- en condensaatsysteem en overige utilities (o.a. proces- en afvalwaterstromen, instrumentatielucht). Uiteindelijk moet dit resulteren in een TSB (Technical Specification Book) dat Indaver aanlevert aan potentiële bouwers. Vanuit SPIE werken de experts van de disciplines Piping, Mechanical, Process en Civil & Structural mee aan deze opdracht.

IndaChlor®

IndaChlor®, zoals de verwerkingsinstallatie heet, verduurzaamt de energievoorziening in de haven van Duinkerke: ze leidt alle stoom uit de verwerking naar een stoomturbine; een deel wordt omgezet in elektriciteit voor eigen gebruik, de rest van de stoom gaat naar het buurbedrijf. SPIE werkt als partner met IndaChlor® en Indaver in het Ports Energy and Carbon Savings project, dat, samen met havens, de industrie, kennisinstellingen en lokale stakeholders, manieren zoekt om kleine en middelgrote havens groener, energie-efficiënter en CO2-armer te maken.

De Franse overheid heeft groen licht gegeven voor de exploitatie. Eind 2019 moet de nieuwe installatie operationeel zijn.

Markten

Neem contact op

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  • Wij gebruiken deze gegevens enkel voor de afhandeling van de informatie- of contactaanvraag, zoals beschreven in het Privacy statement
  • Voor vragen over werken bij SPIE, ga naar de "Werken bij"-website

Ik heb het Privacy statement van SPIE gelezen en ga ermee akkoord dat er contact met mij kan worden opgenomen.